Сьогодні, 14 лютого, в. о. ректора Державного податкового університету (ДПУ) Дмитро Серебрянський провів робочу зустріч з директором Центру трансфертного ціноутворення при Інституті австрійського та міжнародного податкового права Віденського університету економіки та бізнесу Раффаелем Петруцці, у якій також взяли участь в. о. проректора з наукової роботи Олександра Смірнова та радник ректора ДПУ з питань стратегічного розвитку та міжнародного співробітництва Олексій Кононець.

З метою посилення співпраці між навчальними установами сторонами було обговорено конкретні форми і напрямки подальшої взаємодії, зокрема:
- участь у програмах обміну студентами на різних рівнях освіти, зокрема, для здобувачів ступеня доктора філософії (PhD);
- залучення студентів та представників науково-педагогічного колективу ДПУ до діяльності Інституту Австрії, а саме розглянули можливість онлайн-участі українських здобувачів у семінарах-дискусіях, які проходять у Центрі.

В ході діалогу також йшлося про проведення і співорганізацію наукових конференцій та участь викладачів ДПУ у заходах Віденського університету.
Крім цього, учасники онлайн-зустрічі обговорили можливість обміну ресурсами та навчальними матеріалами для створення ефективних програм професійного розвитку для наукового-педагогічного персоналу ДПУ.

Під час перемовин Раффаеле Петруціі повідомив, що в Австрії відкрито багато грантових програм і проєктів різного спрямування для представників України. Також він зазначив, що академічна спільнота ДПУ може користуватися матеріалами електронних ресурсів WU Tax Library, завітавши до Німеччини.
 
В. о. ректора Дмитро Серебрянський подякував іноземному партнеру за змістовну зустріч та висловив впевненість, що співпраця між університетами буде плідною та матиме важливі академічні і наукові результати.

Міжнародна співпраця відкриває широкий спектр можливостей для університетської спільноти, тож адміністрація Державного податкового університету всіляко сприяє, щоб інтеграція з Центром змінювалася та приносила позитивні результати для обох сторін.

Зазначимо, що восени 2023 року, у рамках підписаного Меморандуму про співпрацю між Державним податковим університетом та Центром Трансфертного ціноутворення при Інституті австрійського та міжнародного податкового права (Віденський Університет економіки та бізнесу), Раффаеле Петруцці (Raffaele Petruzzi) провів курс гостьових лекцій для здобувачів вищої освіти ДПУ на тему: «Міжнародне оподаткування».

Довідково:

Віденський університет економіки та бізнесу — один із провідних університетів у галузі економіки та бізнесу Австрії та Європи. Згідно з рейтингом Financial Time входить до Топ-50 найкращих шкіл бізнесу (займає 16 місце в рейтингу програм MBA).