Тривалий час Державний податковий університет активно співпрацював з Центром трансфертного ціноутворення WU в Інституті австрійського та міжнародного податкового права при WU (Віденський університет економіки та бізнесу, Австрія) у форматі гостьових лекцій і майстер-класів для студентської спільноти, залучення представників Центру до редакційної колегії журналу «Митна безпека» тощо. Тож логічним продовженням довготривалої співпраці стало підписання Меморандуму про партнерство між Державним податковим університетом і Центром трансфертного ціноутворення в Інституті австрійського та міжнародного податкового права Віденського університету економіки та бізнесу.

Так, 16 листопада 2023 року, під час робочого візиту в. о. ректора Дмитра Серебрянського та проректора з європейської інтеграції та цифрової трансформації Андрія Болдова до Австрії, відповідний документ було підписано очільником Державного податкового університету та доктором філософії, керуючим директором Центру трансфертного ціноутворення WU в Інституті австрійського та міжнародного податкового права при WU (Віденський університет економіки та бізнесу) Раффаеле Петруціі (Raffaele Petruzzi).

Підписання Меморандуму має на меті заохотити обидві сторони розпочати міжнародну спільну діяльність у сферах освіти, науки, інновацій та культури, зміцнення міжнародного розуміння та поглиблення дружби між двома установами.

Щодо напрямків співробітництва документ передбачає наступне:

  • партнерську роботу в галузі освіти, спільних дослідницьких проєктах, інноваційних технологій та культурних заходів;
  • спільну організацію конференцій, семінарів і наукових зустрічей;
  • культурний обмін та обмін професійною інформацією;
  • спільну участь у міжнародних освітніх тренінгах, програмах, проєктах тощо;
  • залучення педагогічного та наукового персоналу, а також студентів обох університетів до міжнародних освітніх і наукових програм, обмінів для підтримки академічної мобільності тощо.

Крім цього, сторони розглянули питання щодо користування бібліотекою Віденського університету академічною спільнотою ДПУ, оскільки це найбільша тематична бібліотека по проблематиці оподаткування.

Міжнародна співпраця відкриває для нашої академічної спільноти широкий спектр можливостей, тож адміністрація Державного податкового університету всіляко сприятиме тому, щоб інтеграція з Центром змінювалася та приносила позитивні результати для обох сторін.

Довідкова інформація:

Віденський університет економіки та бізнесу (Wirtschaftsuniversität Wien, WU) — один із провідних університетів у галузі економіки та бізнесу Австрії та Європи. Згідно з рейтингом Financial Time входить до Топ-50 найкращих шкіл бізнесу (займає 16 місце в рейтингу програм MBA).

Особливістю цього університету є його експертиза в області податкової сфери. WU є єдиним університетом в Європі, що спеціалізується на податках і податковій політиці.

Навчальний заклад також має зручні умови для навчання та досліджень, забезпечуючи сучасну інфраструктуру та доступ до актуальних ресурсів. Студенти можуть отримати розширені знання та навички в області економіки, бізнесу та податкової сфери.