Чому потрібно завітати до бібліотеки. Насамперед, це потрібно для ефективного навчання. Тут — понад 300 тисяч примірників документів, 290 з яких — це книги, решта — періодичні видання, більшість з яких є унікальними.

Також до  послуг студентів комунікації, як у реальному, так і у віртуальному просторі, насамперед, у мережевому інформаційному середовищі на сайті бібліотеки ДПУ й сторінці ФБ.

У бібліотеці подбали, щоб студенти й аспіранти мали можливість скористатися не тільки книжковим потенціалом, а й діджиталізованими сховищами електронних книг і наукових статей. Щоб користуватися цими інформаційними джерелами варто створити лише свій логін і пароль на сайті. Як це зробити підкажуть працівники бібліотеки.

На сайті наукової бібліотеки доступні науково метричні бази, є  доступ через власний веб-сайт до наукових платформ Science Direct, Springerlink, Web of Science, Scopus, Resech4Life. У читальних залах також діє Wi-Fi.       

Розповісти про цю універсальну скарбницю книжкової мудрості ми попрохали керівника Наукової бібліотеки Державного податкового університету Світлану Ярославівну Цимбалюк — відмінника освіти України, кандидата економічних наук, доцента кафедри митної справи та товарознавства. «Відразу хотілося б зауважити, що завдячуючи спільним зусиллям у нас успішно діє Меморандум про співробітництво між Державною науково-технічною бібліотекою України та Державним податковим  університетом. У нас сьогодні потужний репозитарій — ресурс у мережі, де публікації в електронному вигляді розміщуються у відкритому доступі. Після знищення рашистами бази де зберігалося 9 800 документів з науковими працями і дослідженнями науково-педагогічних працівників і випускними кваліфікаційними роботами студентів, ми створили нову на більш сучасній оновленій версії міжнародної платформи. Ми були серед перших. Праці наших викладачів читали на міжнародних платформах і ми мали досить високий рівень цитованості за шкалою Гірша (h-indeх). 

Однак працівники бібліотеки живуть не тільки обслуговуванням нашої скарбниці знань, а й організовують творчі зустрічі й конференції з літераторами, науковцями, політиками. У нас багато ідей, які ми постійно реалізовуємо. Як от бук кросинг, зелена зона відпочинку в кріслах-пуф, також мріємо створити зону коворкнігу та відкриті до спільних рішень».

Більше інформації: library.nusta.edu.ua

Графік роботи

Наукова бібліотека Державного податкового університету працює:

понеділок-четвер 8.30 – 17.30

п’ятниця 8.30 – 16.15

обідня перерва 12.00 – 12.45

вихідний день: субота, неділя

Адреса: м. Ірпінь, вул. Університетська, 31

Одержання літератури по електронному читацькому квитку, який генерується автоматично: корпус С, кабінет 372.

Довідково: Наукова бібліотека ДПУ —  це ключовий структурний підрозділ університету, діяльність якого спрямована на ефективну підтримку наукового, навчального та виховного процесів та базується, як на традиційних формах бібліотечно-бібліографічного обслуговування, так і на впровадженні сучасних інноваційних технологій.