Сьогодні, 26 жовтня, на кафедрі фізичного виховання, спорту та здоров’я Державного податкового університету відбувся круглий стіл «Розвиток фізичних і психічних якостей у спортсменів». Захід став майданчиком для публічного обговорення та висвітлення питань щодо проблем підвищення фізичної працездатності різних груп населення в процесі занять фізичною культурою і спортом та принців здорового способу життя в системі фізичного виховання.

Круглий стіл пройшов у змішаному форматі та об'єднав понад 200 учасників — здобувачів вищої освіти, професорсько-викладацький склад кафедри фізичного виховання, спорту та здоров’я факультету соціально-гуманітарних технологій та менеджменту ДПУ й кафедри фізичної терапії, ерготерапії та фізичного виховання Приватного вищого навчального закладу «Український гуманітарний інститут», представників ГО «Об'єднання педагогів і науковців України».

Традиційно, з вступним словом виступили організатори наукового заходу. Вони відзначили актуальність теми круглого столу, особливо в умовах війни в Україні, коли населення потребує додаткових інструментів підтримки емоційного здоров'я, в тому числі через заняття спортом.

Так, учасники заходу обговорили особливості надання домедичної допомоги при ядерному вибуху; питання клубної системи спорту як один із напрямів розвитку фізичної культури і спорту в Україні; розвиток швидкісних якостей у студентської молоді шляхом використання позатренувальних засобів та інші важливі теми.

Завершився круглий стіл подякою від організаторів усім учасникам заходу за змістовні доповіді, обмін досвідом і думками, які обов'язково матимуть вплив на розвиток фізичних і психічних якостей спортсменів.