Сьогодні у ДПУ відбувся Всеукраїнський студентський форум, який об’єднав студентів близько 40 закладів вищої освіти, зокрема з Донецька, Маріуполя, Полтави, Киїєва, Харкова та інших університетів.

Такі заходи є своєрідними генераторами ідей, голосом молоді, що прагне змін. У складні часи, в умовах воєнного стану, студентська спільнота мужньо тримає стрій, як засвідчив сьогоднішній форум на базі ДПУ. На ньому обговорювалися найактуальніші теми, акцентувалася увага на найболючіших питаннях студентськими активістами українських університетів, які зазнали пошкоджень внаслідок воєнних дій росії на території України.

Ця подія була ініційована незламним українським студентством ДПУ з незламного міста Ірпеня.

Розпочався онлайн-форум з вітального слова в. о. ректора Державного податкового університету Дмитра Серебрянського, який привітав присутніх із початком роботи заходу, подякував студентській молоді за небайдужість й підтримку ініціативи в нашому навчальному закладі, зазначивши, що переконаний - цей форум стане важливим кроком у зміцненні співпраці органів студентського самоврядування в напрямку розвитку студентських ініціатив.

Також Дмитро Миколайович наголосив, що українська молодь – наше майбутнє, й те, що студентство активно долучилося до обговорень, свідчить про віру в світле завтра, яке кожен наближає своїми зусиллями.

Окрім цього, у своєму виступі Дмитро Серебрянський зауважив, що головною метою форуму є підписання спільної резолюції та звернення до європейських студентських організацій із закликом не співпрацювати із студентами рф, а також не використовувати наукові праці російських науковців у своїх дослідженнях.

У роботі форуму також взяли участь студентський актив ДПУ, адміністрація університету, представники Навчально-наукового інституту права на чолі з директором Василем Топчієм, представники органів державної влади та місцевого самоврядування, військовослужбовці, волонтери. Зокрема з вітальним словом виступив міський голова Ірпеня Олександр Маркушин, розповівши про болючі наслідки для міста, що пережило окупацію й наразі відновлюється, а ще зауважив, що Ірпінь несе в собі дух незламності, який є прикладом для всієї України.

Під час плідної дискусії учасниками студентського форуму були розглянуті наступні теми:

  • Окупація очима здобувачів вищої освіти.
  • Забезпечення якісного освітнього процесу в умовах війни в ЗВО України.
  • Від здобувача вищої освіти до захисника. Особисті історії героїв.
  • Волонтерська діяльність та участь у ній академічної спільноти.
  • Роль громадянського суспільства в процесах відновлення на деокупованих територіях.
  • Правозахисна діяльність в умовах воєнного стану.

Під час студентського діалогу також відбувся обмін досвідом і обговорення викликів, пов'язаних з повномасштабною війною та її впливом на сферу вищої освіти. 
Молодь з різних університетів розповіла також про те, що довелося пережити їх закладам вищої освіти з самого початку повномасштабного вторгнення та про навчання в умовах воєнного стану.

Зауважимо, що попри повітряну тривогу, робота Всеукраїнського студентського форуму «Незламний Ірпінь — незламна Україна» продовжила свою роботу в укритті.

Наприкінці заходу відбулося офіційне підписання резолюції. Голова Студпарламенту ДПУ Владислав Скрипець передав естафету президентці Української асоціації студентів — UAS Поліні Гомбалевській.