У етері німецького радіо було згадано про співпрацю та підтримку Державного податкового університету. У інтерв’ю директорка Вищої школи фінансів землі Північний Рейн Вестфалія м. Нордкірхен пані Потхофф-Коволь та міністр фінансів Маркус Оптендренк розповіли про партнерство і допомогу ДПУ, який зазнав значних пошкоджень під час російської окупації.

Також у цій радіопередачі прозвучав коментар 21-річної студентки з ДПУ Альбіни Басової. У своєму інтерв’ю студентка поділилася, що поїздка автобусом до Німеччини тривала 33 години, однак ця подорож була вартою такої довгої дороги, оскільки вона отримала можливість ознайомитися з іншою культурою і менталітетом. Альбіна рада, що їй випала чудова нагода дізнатися більше про Німеччину та її податкову систему.

Нагадаємо, що з 10 по 12 грудня 2023 року в межах Меморандуму про взаєморозуміння щодо співпраці та розвитку дружніх відносин між Державним податковим університетом і Вищою школою фінансів Федеральної землі Північна Рейн-Вестфалія у м. Нордкiрхен (Федеративна Республіка Німеччина) п’ятеро студентів ДПУ відвідали цю країну, щоб пройти  навчання і долучитися до обговорень разом зі своїми німецьким колегами щодо основ європейського податкового права та боротьби з шахрайством у сфері ПДВ. У ході зустрічі відбувся важливий обмін думками, що також сприятимуть реалізації вступу України до ЄС, оскільки наші здобувачі фахової освіти згодом братимуть участь у розбудові та єврогінтеграції економіки країни.

Прослухати ефір можете за посиланням:
https://www.deutschlandfunkkultur.de/ukraine-krieg-nordrhein-westfalen-hilft-zerstoerter-uni-in-irpin-dlf-kultur-433d83bf-100.html