Родинна атмосфера й навіть тепла погода, захоплюючі вогники в очах старшокласників з села Гаврилівки та Ірпеня, Черкащини — таким запам’ятається  26 січня більшості учасників «Зимового університету». 

Нагадаємо, сьогодні стартував День відкритих дверей у межах профорієнтаційної платформи «Зимовий університет. Освітній простір майбутнього бакалавра», що триватиме до кінця зими в останній день тижня. 

Слухачами «Зимового університету» стали 62 учасники, для яких були відкриті двері навчальних аудиторій, щоб майбутні випускники мали можливість відразу поринути в студентську атмосферу. 

Також для майбутніх вступників було підготовано презентації освітньо-професійних програм, а саме: «Економіка та бізнес. Професійна освіта та навчання», «Економіка підприємства», Облік і оподаткування, «Облік, податковий аудит та бізнес-аналітика» та «Податкова справа у системі державного контролю», підприємництво та торгівля, «Економіка та організація підприємницької програми».

Під час зустрічі в «Зимовому університеті» випускників привітав проректор з науково-педагогічної роботи і соціального розвитку Дмитро Венцковський, який наголосив наскільки важливо зробити перший крок під час вибору майбутнього фаху: «У кожного з нас на початку професійного становлення були певні вагання, ви повинні вийти зі стін, які обмежують ваші можливості. У нашому університеті є все для розкриття вашого потенціалу, унікальні освітні програми й факультети, умови для всебічного розвитку, які постійно вдосконалюються, незважаючи на завдані пошкодження навчальних корпусів, які сьогодні оновленні й мають все необхідне для плідного освітнього процесу».

Продовжив колегу проректор з науково-педагогічної роботи Іван Шемелинець: «Я сам колись був студентом Податкового університету, й сьогодні пишаюся, що зробив правильний вибір, до чого закликаю і вас. Ви сьогодні є свідками другого народження нашого закладу, який до першого вересня буде ще кращий, оновиться і наш адміністративний корпус, який згідно опрацьованого проекту буде ще сучаснішим, а ще вас чекатиме багато інших змістовних новацій в нашій університетській родині».

Начальник відділу профорієнтації, практики та кар’єрного розвитку Валентина Тарнавська детально зупинилася на етапах вступної кампанії, зокрема новаціях НМТ. У 2024 році випускники складатимуть чотири предмети – три обов'язкові та один на вибір.

Обов'язкові предмети:українська мова; математика, історія України. Що важливо! У 2024 році історія України знову стане обов'язковим для складання предметом на НМТ. Цього року вона була у переліку предметів на вибір.

НМТ-2024 – перший крок до стандартів в ЄС, де знання випускників шкіл перевіряють мінімум із 5 предметів.

НМТ у 2024 році стартує вже у травні, а не у червні, як минулого року, й відбуватиметьсяпротягом одного дня у тимчасових екзаменаційних центрах у закладах освіти в Україні та за кордоном за такою схемою: 2 предмети – по 60 хвилин, коротка перерва, 2 предмети – по 60 хвилин. Загалом – 4 години плюс перерва.

Для всіх учасників «Зимового університету» були організовані екскурсії в історичний музей закладу, де вони почули цікаві розповіді про становлення вишу, якому восени  виповнилося 102 роки. Також була проведена оглядова екскурсія кампусу ДПУ.