1996 рік ознаменував народження Конституції незалежної України, що закріпила правові засади її існування як держави, ввібравши в себе демократичний козацький дух Конституції Пилипа Орлика та історичне прагнення українців до самостійного й справедливого державотворення.

У нашій державі кожний громадянин: чи то малюк, який робить першікроки, чи людина поважного віку, має гарантований Основним Законом захист своїх прав і свобод. Проте на сьогодні росія намагається зашкодити розвитку українського конституціоналізму та суверенітету нашої держави, підступно окупувавши частину її території і вчиняючи геноцид та екоцидщодо нашого народу. Українці виявляють неймовірну стійкість, мужність та
притаманну їхній природі волелюбність, щоб зберегти віковічні демократичні надбання України як європейської держави.

У статті 17 Конституції України стверджується, що «оборона України,захист її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності покладаються на Збройні Сили України». І це правда, нині українськаармія – це справжній оберіг нашої Батьківщини, незгасна надія окупованих територій на звільнення від російського поневолення. Саме наші воїни зараз стоять на захисті прав і свобод українських громадян, роблячи надможливе для збереження незалежності нашої держави, проголошеної Основним Законом України. 

Велику вдячність висловлюємо їм у це визначне для українського народу державне свято – День Конституції України.

Слава Україні!

Героям слава!