Державний податковий університет у місті Ірпінь був і лишається осередком надання гуманітарної допомоги мешканцям міста, переселенцям, співробітникам – всім, хто має потребу в гарячому обіді.

Центр гуманітарної допомоги військовим, містянам, викладачам, співробітникам діє з кінця березня 2022 року, з тих самих часів, коли Ірпінь був звільнений від окупантів.

Павлина Берладин - провідний фахівець центру утримання та розвитку інфраструктури Державного податкового університету розповідає: «Коли ми готували обіди для військових ЗСУ, один з офіцерів мені сказав: бережіть себе – бо ви нам потрібні. Саме ця фраза лишається для мене, для нашого невеличкого колективу – Вікторії Ізмєстьєвої і Олени Борщенко – стимулом і натхненням у кухарській справі».

Утворився центр стихійно, коли з усього Ірпеня до підвалу університету сходилися мешканці міста, що не встигли або не змогли евакуювалися. Тут харчувалися понад 1000 людей!

Продукти «приїжджали» з територій України, що не були окуповані. В їдальні готували три блюда на обід та ще й роздавали смаколики дітям і літнім людям.

Павлина Василівна висловлює велику подяку нашим неймовірним українцям, волонтерам від імені усіх ірпінців за те, що не полишили їх в тяжкі часи.

Зараз масштаби зменшилися: відвідувачів приходить значно менше, десь близько 250 осіб, та і меню скоротилося до супчику й чашечки чаю чи какао. Головна причина – вимкнення світла. Не можна зараз ризикувати продуктами, що привезли волонтери і принесли люди. Працівники центру залюбки б випікали пиріжечки, булочки, але ж тісто швидко псується, коли перестоїть. Тож і доводиться обходитися мінімальними витратами.

«З нетерпінням чекаємо повернення часів, коли електропостачання було цілодобовим. Впевнена, що наш центр оживе, люди залюбки будуть його відвідувати, ну, а ми зробимо все, щоб їм тут було смачно і затишно!» - завершує розповідь Павлина Василівна.

Центр комунікацій та промоції ДПУ