У листопаді 1952 набрала чинності Конвенція про утворення Ради митного співробітництва, а 26 січня 1953 року у Брюсселі відбулася перша сесія цієї Ради, яка згодом (у 1994 році) отримала сучасну назву – Всесвітня митна організація (WCO). На ній були представлені головами своїх митниць 17 країн Європи. Через 30 років саме цей день було обрано для щорічного святкування Міжнародного дня митних служб.

Сьогодні Рада митної співпраці перетворилася на авторитетну організацію міжнародного масштабу.

Україна приєдналася до Всесвітньої митної організації у 1992 році і є однією з наймолодших країн в цій організації, а це означає, що нам з вами є над чим працювати. Наш навчально-науковий Інститут економічної безпеки та митної справи є єдиним в Україні, що веде підготовку економістів, юристів та митників. Підготовка фахівців митної служби ведеться за інноваційними програмами. Я щиро дякую науково-педагогічному складу Інституту за високий професіоналізм та відданість справі у підготовці фахівців.

Зі свого боку, ми робимо все можливе, щоб ця спеціальність була затребуваною серед молоді і щоб зі стін нашого вишу виходили високваліфіковані фахівці, якими б пишалися ми і вся країна.

Отже, від щирого серця вітаю усіх причетних до цього дня. І перш за все наших випускників, які, я впевнений, гідно представляють наш заклад вищої освіти на своїх робочих місцях на усіх кордонах України.

З повагою

в.о. ректора Дмитро Серебрянський