Опубліковано січневу редакцію 2024 року міжнародного рейтингу університетів світу Webometrics Ranking of World’s Universities (January 2024 Edition 2024.1.0). Це перше видання 2024 року з інституційними ідентифікаторами RoR.

Загалом цього разу представленість у веб-просторі було оцінено для 32 000 вишів світу. До рейтингу увійшли понад 200 українських університетів.

Державний податковий університет посів 90 місце з 299 українських університетів, піднявшись з 103 місця у 2023 році. У світі ДПУ займає 7913 місце.

Webometrics є одним з найбільших та найвідоміших рейтингів світу. Починаючи з 2004 року і кожні шість місяців групою The Cybermetrics Lab (Іспанська національна дослідницька рада, CSIC) виконується незалежне, об'єктивне, вільне, відкрите наукове дослідження інформації про роботу університетів з усього світу, яка базується на їх веб-присутності.

При складанні рейтингу розробники оцінюють університети за трьома показниками: видимість, прозорість та якість.

- Видимість розраховується на основі кількості зовнішніх джерел, які містять зворотні посилання на веб-сторінки установи.
- Прозорість вимірюється кількістю цитат топ-авторів установи за Google Scholar Citations.
- Якість визначається кількістю статей дослідників установи, які входять до 10% найбільш цитованих у 27 дисциплінах за розрахунками Scimago.

Радіємо досягненням і дякуємо колективу за щоденну працю. Впевнені, разом ми підкоримо ще вищі сходинки!