Наприкінці січня опубліковано чергову редакцію міжнародного рейтингу університетів світу Transparent Ranking: Top Universities by Citations in Top Google Scholar Profiles - January 2024 (Version 17.01) від Webometrics. За даними рейтингу Державний податковий університет із показником 21388 цитувань посів 48 місце із 94 закладів вищої освіти України. Порівнюючи з попередніми виданнями рейтингу, ДПУ піднявся на десять сходинок вище – у червні 2023 року він був 58 серед 101 вітчизняних ЗВО. Загалом рейтинг охоплює близько 5600 установ, показник цитованості яких складає понад 1000.

Опублікований Webometrics рейтинг прозорості відображає прихильність університетів до принципів відкритої науки і враховує цитованість перших 310 профілів авторів у Google Scholar за мінусом кращих 20. Рейтинг обраховується за цитуваннями інституційних профілів співробітників університетів у Google Scholar. Інституційні профілі вважаються такими, в яких вказана повна офіційна назва закладу вищої освіти та корпоративна пошта в його домені. Показник цитування свідчить про відкритість і цінність наукових здобутків авторів.

Відзначимо, що показник цитування наукових публікацій у Google Scholar є складовою рейтингу Webometrics Ranking of World Universities. Світовий рейтинг своєю чергою враховується при складанні академічного національного рейтингу «ТОП-200 Україна».

Більш детально ознайомитися з результатами рейтингу можна на сайті.