Голова Студентського парламенту Державного податкового університету Олександра Ільніцька представила університетську спільноту ДПУ на IV Конгресі Української cтудентської ліги (УСЛ), що проходив у Києві з 14 по 16 липня 2023 року і став важливою подією для студентства нашої держави. Зібравши молодь з усіх куточків України, конгрес слугував майданчиком для обміну ідеями, досвідом та формування спільної візії майбутнього.

“Конгрес став платформою для взаємодії студентських організацій з урядовими структурами та бізнес-середовищем. Від імені студентського середовища мого рідного ірпінського Державного податкового університету взяла участь у круглих столах з представниками міністерств, компаній та молодіжних організацій. Це сприяло зміцненню співпраці та спільному пошуку шляхів вирішення проблем молоді та студентів зокрема. Одним із ключових моментів Конгресу було прийняття до лав спілки нових повноправних членів та презентація програм кандидатів на голову Виконавчої колегії спілки. Конгрес ліги – це важлива для кожного з нас подія, і ми були раді долучитися до неї. Це стало початком нашої плідної та довгострокової співпраці”, – повідомила Олександра Ільніцька у коментарі прес-службі Державного податкового університету.

Нагадаємо, що 1 липня 2023 року у місті Луцьк відбулася Генеральна асамблея найбільшої студентської організації – Української асоціації студентів (УАС), на якій було оновлено керівний склад асоціації. Зокрема, президенткою УАС було обрано Поліну Гомбалевську, а віцепрезиденткою з регіонального розвитку – голову Студентського парламенту Державного податкового університету Олександру Ільніцьку.

15 червня Олександра Ільніцька виступила з ініціативою щодо створення Офісу студентського омбудсмена України та звернулася з відкритими листами до очільників системи української освіти. Ільніцька запропонувала провести відповідний виїзний круглий стіл в Ірпені.

Додатково: Українська студентська ліга (УСЛ) – українська громадська спілка, створена студентами з метою розвитку та всебічної підтримки своєї спільноти, рухів та проєктів, що на добровільних засадах об’єднує осіб, які навчаються у закладах вищої освіти, а також органи студентського самоврядування, інші самоврядні студентські організації для здійснення та захисту їхніх прав і свобод, задоволення суспільних потреб, зокрема економічних, соціальних, культурних та інших інтересів.

УСЛ об’єднує активних студентів закладів вищої освіти та представників громадських організацій по всій Україні. Понад 60 університетів з різних міст долучилися до роботи у громадській спілці.