Сьогодні, 15 липня 2023 року, у Державному податковому університеті відбулося урочисте складання Військової присяги випускниками кафедри військової підготовки.

У заході взяли участь в. о. ректора ДПУ Дмитро Серебрянський, проректор з навчально-методичної роботи Іван Шемелинець, викладачі кафедри військової підготовки на чолі з завідувачем, полковником запасу Валерієм Яремою, поважні гості, батьки та рідні випускників.

Цього року, попри складні часи для нашої держави, кафедра випустила 200 офіцерів молодшого складу – амбітних, енергійних та патріотично налаштованих юнаків й дівчат, які поповнять лави українських захисників і захисниць.

В.о. ректора ДПУ Дмитро Серебрянський у вітальному виступі підкреслив: «Сьогодні, особливо з огляду на збройну агресію росії проти України, коли ворог нещадно обстрілює нашу рідну землю, залишаючи кроваві сліди на її серці, кожен з нас, як ніколи, розуміє надважливе значення професії військового. І тим офіцерам, які з вас ухвалять рішення у цей непростий час захищати нашу країну у лавах ЗСУ, – велика шана вам за рішучість, мужність та відданість Батьківщині! Успіхів та наснаги на обраному шляху!»

Підтримати та привітати молодь з особливою подією у їхньому житті – присвоєнням звання молодшого лейтенанта запасу – прийшли батьки, рідні та близькі, а також друзі.

Після вітальних промов настав хвилюючий та урочистий момент – складання присяги на вірність українському народу.

Під час урочистостей випускники продемонстрували стройову виправку та виконали стройові прийоми.

Наприкінці заходу капелан окропив молодих офіцерів запасу святою водою та благословив на успішну службу.

Щиро вітаємо випускників зі складанням Військової присяги! Ви – наше майбутнє, наша міць та гордість! Слава Україні!