З 30 вересня по 4 жовтня 2024 року у Державному податковому університеті проходив Тиждень академічної доброчесності.

Протягом Тижня відбулась серія цікавих та інформативних заходів для здобувачів та науково-педагогічних працівників, де учасники:

  • розглянули принципи академічної доброчесності;
  • дізналися про важливість дотримання доброчесної поведінки для отримання якісної освіти;
  • обговорили наслідки недоброчесної поведінки.

Були підписані Декларації про академічну доброчесність здобувачами вищої освіти та науково-педагогічними працівниками Податкового університету.

Академічна спільнота університету активно долучилась до заходів Тижня.

Ось деякі з них:

Навчально-науковий інститут економічної безпеки та митної справи

Кафедра митної справи та товарознавства:

  • зустріч-бесіда зі добувачами першого (бакалаврського) рівня вищої за освітньою програмою «Менеджмент митної справи» на тему: «Академічна доброчесність в ДПУ. Організація та нормативне забезпечення» (Сергій ТКАЧЕНКО, Наталія ДЕРЖАК);
  • лекторій на тему: «Дотримання принципів академічної доброчесності під час підготовки курсової роботи» для здобувачів освіти, які виконують курсові роботи в поточному навчальному році (Тетяна ЧОРНА, Ірина САГАЙДАК);
  • зустріч-бесіда «Академічна доброчесність в ДПУ під час підготовки наукових праць» зі здобувачами другого (магістерського) рівня вищої за освітньою програмою «Менеджмент митної справи» (Вадим БОРСА);
  • онлайн зустріч на тему: «Академічна доброчесність в ДПУ: від теорії до практики» для здобувачів освіти 1-3 курсів (Наталія АВРАМЕНКО, Наталія ДОБРЯНСЬКА – представник Наукової бібліотеки ДПУ) (03.10.2024)

Кафедра кримінального судочинства та аналітичної діяльності

  • методичний семінар «Академічна доброчесність здобувачів вищої освіти» для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 081 «Право» освітньо-професійної програми «Фінансові розслідування» (30.09.2024)
  • вебінар на тему: «Академічна доброчесність у вищій освіті: на прикладі виконання курсової роботи» (Марина РУДАЯ) (30.09.2024)
  • лекторій на тему: «Академічна доброчесність як фактор попередження порушень в освітньому процесі» (Анна АМЕЛІНА) (03.10.2024)

Факультет фінансів та цифрових технологій

Кафедра публічних фінансів

  • Всеукраїнський захід, який зібрав понад 130 учасників із закладів вищої освіти м. Києва, м. Хмельницька, м. Черкас, м. Дніпра, м. Полтави та здобувачів першого, другого та третього рівнів Державного податкового університету;
  • лекція на тему: «Академічна доброчесність та навички академічного письма, як необхідні компетенції для здобувачів ВО» (Зінаїда СМУТЧАК – експерт НАЗЯВО) (03.10.2024)

Для освітянської спільноти питання академічної доброчесності є особливо важливим, оскільки саме від якості знань та взаємодії у навчальному процесі залежить майбутнє суспільства.

Сподіваємось, що спільними зусиллями ми зможемо зробити освіту вільною від неетичних практик і сприяти розвитку критичного мислення та самостійності у навчанні.

А Наукова бібліотека практично допоможе дотримуватись принципів академічної доброчесності, надаючи консультації  в  оформленні бібліографічних посилань відповідно до затверджених стандартів.

Також запрошуємо вас відвідати розділ Академічна доброчесність на сторінці Наукової бібліотеки на сайті ДПУ.