29 травня в ДПУ провели Всеукраїнський круглий стіл «Публічне адміністрування: виклики воєнного стану», в рамках якого було презентовано новий підручник «Митне право» за загальною редакцією професорки нашого університету Олени Рябченко та професорки, начальниці юридичного управління Закарпатської  митниці ДМС України Лілії Дорофеєвої.

Розпочали захід  традиційно – з виконання Державного гімну та вшанування пам’яті загиблих. До присутніх  звернувся в. о. ректора Дмитро Серебрянський.  Він зазначив, що публічне адміністрування – тема доволі широка і охоплює всі процеси, які відбуваються в адмініструванні у різних сферах діяльності держави. Очільник зауважив, що в нашому університеті  здійснюються не лише освітні процеси, а й наукові розробки,  постійно триває цикл науково-комунікативних заходів, а наш заклад є осередком наукового обговорення проблематик, які на часі, та підкреслив, що Державна митна служба особливо допомагає підсилити напрямок наукових досліджень та підготовки спеціалістів нового рівня для митної служби України.

Також Дмитро Серебрянський нагадав, що національна стратегія доходів, прийнята Міністерством фінансів, містить низку документів напрямку публічного адміністрування, багато з яких свого часу активно висвітлювались в нашому університеті. Ми маємо чимало наукових напрацювань, які заслуговують особливої уваги, активно залучаємо фахівців з різних кафедр і факультетів до нових, практично орієнтованих розробок, в яких науковці  мають можливість реалізувати свої ідеї. Дуже важливою є практична реалізація таких напрацювань. Ми поважаємо досягнення наших науково-педагогічних працівників, і сьогодні формат заходу передбачає презентацію цікавого підручника з митного права, до створення якого долучились наші науковці.  

Далі Олена Рябченко презентувала підручник з митного права. Вона розповіла про процес його задуму і створення та подякувала усім, хто долучився до цієї роботи в складних умовах воєнного часу. Фахівці, що допомагали створювати підручник «Митне право», також висловлювали вдячність за участь в такому цікавому дослідженні та бажання подальшої співпраці.

В ході обговорень прозвучало багато відгуків про новий підручник від науковців, освітніх працівників, що визначили його як єдиний в Україні  сучасний освітньо-науковий продукт, у новому форматі, де в один предмет інтегруються кілька інших, які підсилюють і розгортають отриману інформацію, дають різносторонні, глибші знання,  необхідні  для підготовки висококваліфікованих, компетентних та конкурентоспроможних фахівців. «Митне право» – глибоке міждисциплінарне економічне та юридичне дослідження з класичним фундаментальним підходом та сучасним наповненням, поліструктурний інноваційний науковий продукт, що є інтелектуальною власністю та результатом синергетичної роботи багатьох фахівців.

Далі виступили учасники круглого столу, у тому числі в онлайн-форматі, які мали можливість висловити думки щодо тематики заходу. Після цього в. о. ректора привітав Олену Петрівну та Лілію Максимівни, а також усіх, хто працював над створенням нового підручника, та побажав невпинної енергії  та продуктивної співпраці, успіхів у подальшій науковій діяльності.

Захід, організований ННІ права, пройшов у теплій атмосфері поваги та підтримки колективу.