Порядок реалізації права вільного вибору навчальних дисциплін здобувачами вищої освіти першого (бакалаврського) рівня

З метою інформування здобувачів вищої освіти про зміст вибіркових навчальних дисциплін завідувачі кафедр забезпечують розміщення на офіційному сайті Університету на сторінці освітньої програми вигляді анотацій або силабусів інформації про мету, завдання навчальної дисципліни, а також компетентності та програмні результати навчання, які забезпечує навчальна дисципліна.

Навчально-наукові інститути/факультети ознайомлюють протягом грудня-лютого здобувачів вищої освіти з порядком, термінами й особливостями запису та формування навчальних груп для вивчення обраних ними навчальних дисциплін.

Електронну заяву на вивчення вибіркових навчальних дисциплін, які вивчатимуться в наступному навчальному році, здобувачі вищої освіти денної форми навчання формують в середовищі АСУ «Управління Університетом»  у встановлений термін.

Здобувач вищої освіти, який не скористався своїм правом вибору, буде записаний на вивчення тих навчальних дисциплін, які ННІ/Факультет вважатиме потрібними для оптимізації навчальних груп і потоків.

За необхідності здобувачам вищої освіти надається можливість у середовищі АСУ «Управління університетом» зробити повторний вибір до 22 березня.

Обрані навчальні дисципліни включаються до індивідуальних навчальних планів здобувачів вищої освіти.