30 листопада на базі Державного податкового університету відбулося відкриття унікальної виставки «Намір», присвяченої 90-тим роковинам Голодомору 1932–1933 років. У заході взяли участь делегація Центру досліджень воєнної історії Збройних Сил України на чолі з заступником начальника, полковником Віталієм Бідним, представники Національного військового музею Королівства Нідерланди — його директор, доктор Джон Саймонсберген і проєктний менеджер пані Монік Брінкс, заступник генерального директора Національного музею Голодомору-геноциду Ганна Сокиріна, в. о. ректора Державного податкового університету Дмитро Серебрянський, проректор з науково-педагогічної роботи та соціального розвитку Дмитро Венцковський, студенти всіх факультетів та інститутів Університету.

Підготовлена Національним музеєм Голодомору-геноциду спільно з Центром досліджень воєнної історії ЗСУ, виставка наочно демонструє свідоме прагнення росіян чинити злочини проти українського народу — як 90 років тому, за часів сталінського режиму, так і нині, в умовах повномасштабної війни рф проти України.

Важливо, що, окрім геноцидної природи російської політики щодо України в минулому і сьогодні, виставка також фіксує історію спротиву, засвідчуючи, що український народ чинив опір. І, як зазначив представник Центру досліджень воєнної історії ЗСУ, полковник Віталій Бідний, мета цієї експозиції — всебічне обговорення та осмислення цих подій, аби такі злочини більше ніколи не повторювалися у майбутньому.

Очільник Державного податкового університету Дмитро Серебрянський подякував організаторам за ініціативу вкотре організувати виставку на базі Університету та зазначив, що вивчення історії є вкрай важливим для розуміння подій, які відбуваються на території України сьогодні: «Ця виставка має важливе значення не лише для вшанування пам'яті мільйонів загиблих, а й для розуміння історії нашої держави, подій, що відбуваються сьогодні».

Після офіційного відкриття виставки гостей запросили на оглядову екскурсію Університетом та музеєм історії.

Нагадаємо, це вже третя виставка, організована Центром досліджень воєнної історії Збройних Сил України на базі нашого навчального закладу. Перед експозицією «Намір» були «Лютий: грані незламності» та «Волю вільних не зламати».