15 травня до Дня науки в Державному податковому університеті провели Круглий стіл за результатами Конкурсу наукових робіт та наукових статей з податкової проблематики для здобувачів вищої освіти та молодих вчених. Конкурс був започаткований минулого року для залучення молоді до практичної наукової діяльності, формування зацікавленості науковим пошуком та навичок робити об’єктивні висновки за результатами наукових досліджень. 

На початку засідання до присутніх звернулась проректорка з наукової роботи Олександра Смірнова. Вона подякувала учасникам конкурсу, що в такий складний час знайшли можливість приділити увагу науковій складовій та долучилися до конкурсу, чим засвідчили, що наука жива. Науковиця зазначила, що податкова тематика конкурсу є характерною для нашого університету, оскільки ми є лідерами підготовки спеціалістів для Державної податкової та митної служби. Також науковця поділилася планами – до наступного року  перевести конкурс на Всеукраїнський та навіть міжнародний рівень. Олександра Смірнова подякувала членам журі за плідну працю в стислі терміни, проведену на високому рівні, і відзначила роботи учасників як змістовні та якісні.

Переможцями у номінації «Наукові роботи» стали:

  • І місце – Марія Компаненко – аспірантка Одеського національного економічного університету (наукова  робота «Митні платежі як фіскальний інструмент поповнення державного бюджету);
  • ІІ місце – Софія Чепіль – студентка 4-го курсу факультету податкової справи, обліку та аудиту державного податкового університету (наукова робота «Впровадження системи екологічного оподаткування в Україні»);
  • ІІІ місце – Станіслав Скопов – студент факультету економіки і менеджменту Сумського національного аграрного університету(наукова робота «Вплив податкових надходжень на економічні  показники України»).

Конкурсанти-переможці презентували свої роботи та відповідали на питання журі. Захисти  проходили цікаво, динамічно. Молоді науковці демонстрували компетентність, впевненість, ґрунтовний підхід до розкриття теми, обізнаність в сфері, яку досліджують, цілеспрямованість та наполегливість, а також пропонували власні рішення для покращення роботи податкової системи. Також переможці отримали пропозицію долучитися до наукових досліджень податкової кафедри університету.

До круглого столу із виступом також долучився учасник конкурсу Андрій Шевчук, здобувач економічного факультету, КНУ ім. Тараса Шевченка. Із темою «Оподаткування криптовалюти: зарубіжний досвід та перспективи для України», науковий керівник  - Михальська О.Л., к.е.н., доцент кафедри обліку та аудиту КНУ ім. Тараса Шевченка. 

У номінації «Наукові статті» визначені наступні переможці:

  • І місце  - Чирва Олександр, аспірант факультету податкової справи, обліку та аудиту Державного податкового університету (назва статті: «Ідентифікація поведінкової реакції на зміни оподаткування трудових доходів населення в Україні», науковий керівник: Швабій К.І., д.е.н., професор Державного податкового університету);
  • ІІ місце  - Артем Кучерявий, аспірант ДННУ «Академія фінансового управління» (назва статті: «Розвиток понятійного апарату у сфері обліку і оподаткування цифрових активів», науковий керівник: Олійник Я.В., директор Інституту післядипломної освіти ДННУ «Академія фінансового управління», д.е.н., доцент);
  • ІІІ місце  -  Муравський Олександр, аспірант факультет податкової справи, обліку та аудиту, Державного податкового університету (назва статті: «Інформаційна підтримка систем обліково-аналітичного та контрольного забезпечення управління операціями трансфертного ціноутворення», науковий керівник: Володимир Краєвський, д.е.н., професор, професор кафедри облікових технологій та бізнес-аналітики Державного податкового університету). 

Вітаємо переможців конкурсу наукових робіт і наукових статей та їхніх наукових керівників. Не зупиняйтесь на досягнутому – розвивайтеся, досягайте нових вершин в пізнанні науки! Успіхів вам та натхнення!