Про "Берегинь з Ірпеня" створено сюжет відеоператора «Медіацентру» ДПУ Олександра Дубового. Його доповнює наша окрема розповідь.  

Щит "Берегинь з Ірпеня" є навіть більше, як щит, хоча із вузликів і ниток, але в тих вузликах сплетені молитви й сподівання, й та особлива енергетика, яку «Берегині» вкладають у кожну захисну сітку, які вже понад рік плетуть на базі Податкового університету. За цей час їм в знак подяки надійшло чимало бойових прапорів і шевронів від наших захисників: танкістів і артилеристів, піхотинців та інших військових, які на передньому краї захищають кожен наш день і свободу.

До «Берегинь» приходять всі бажаючі, хто хоче зробити свій внесок у наближення Перемоги, яка починається з кожного небайдужого, адже патріотами не народжуються — ними стають. В лавах ГО «Берегині з Ірпеня» вже більше сотні таких патріотів, до них долучаються і студенти ДПУ.

«Хтось приходить до нас на годинку, а буває залишаються на цілий день,— поділилася в своєму інтерв’ю директорка громадської організації Олена Ільницька,— бо в нас тут особлива атмосфера й енергетика, яка заряджає, а ще допомагає скинути негатив й набратися оптимізму й віри, що ми переможемо».

Відтак, починаючи з 11 червня 2022 року, за 13 місяців волонтеркам згадуваної організації вдалося відправити на фронт 14 569,8 метрів квадратних сіток та 25 401,94 метрів квадратних витинанок (вид маскувальних сіток, що виготовляється на пресі).

Хоча починали вони плести з ганчірок, бо нічого іншого не було. За два тижні вони перейшли на спанбонд, легкий матеріал, що не промокає, не та не горить й захищає хлопців, коли на них попадають осколки".
За 11 місяців «Берегині» надіслали також нашим захисникам11 938 окопних свічок, 1 120 пар в’язаних шкарпеток та 370 пар пошитої спідньої білизни. До кожної посилки для ЗСУ вкладалися саморобні мотанки, янголи й дитячі малюнки, аби підняти бойовий дух, нашим захисникам, щоб вони відчували, що вони не одні — з ними Україна!

На сторінці Фейсбуку ГО «Берегині з Ірпеня» можна прочитати такі повідомлення:

  • Дякуємо за 250 пар шкарпеток. Ми також дуже вдячні всім, хто не втомлюється допомагати. Маємо ще одну подяку і шеврон від 18 ОБМП; Ми завжди поруч! Все буде Україна! Слава Україні! Героям Слава!; Щира вдячність папостійну допомогу, за чотири мішки чудових бляшанок для окопних свічок, ми дуже вдячні та цінуємо вашу підтримку! Також щиро дякуємо всім хто їх приносить;
  • Горіхи, мед, яблука та парафін, ось, ще такий донат сьогодні в нас був;
  • Спасибі за співпрацю підтримку та у допомогу нашим воїнам; 
  • Кожен прожитий день має мати свій сенс, особливо в сучасних реаліях. І майбутнє України, майбутнє дітей і внуків наших залежить від того: переможемо ми рашистів чи вони нас. Внесок кожної людини дуже важливий!», — зазначають «Берегині з Ірпеня».

Карта підтримки:  

Допомогти організації можна за реквізитами:

4246 0010 0449 2249

Голова — Ільченко Олена Анатоліївна