Кінцевий термін: 22 серпня 2019

Сума: 500 000 євро

Призначення: заклади вищої освіти

Опис В рамках Програми ЄС COSME  Єврокомісія оголосила грантовий конкурс в сфері розвитку МСП під назвою «Підтримка імплементації Європейської Рамки Підприємницьких Компетенцій (EntreComp)». 

Європейська Рамка Підприємницьких Компетенцій (EntreComp) – одна з 8 компетенцій, визначена Європейським Союзом в межах концепції «Навчання протягом життя», і визначає перелік компетенцій та умінь, що становлять суть «підприємливості».

Конкурс спрямований на впровадження EntreComp у реальні навчальні продукти, шляхом створення та розвитку партнерств на національному, регіональному та локальному рівнях; підтримки політики розвитку підприємництва; підтримки інноваційних навчальних рішень.

Чому варто брати участь українським організаціям?:

1.Виграш грантового конкурсу дозволить українським організаціям залучити кошти на впровадження та розвиток підприємницької компетенції  (EntreComp) в Україні на багатьох рівнях. Це в свою чергу дасть можливість навчальним закладам та іншим зацікавленим сторонам використовувати EntreComp та розробити набір навчальних та освітніх можливостей для розвитку підприємницької компетентності.

  1. Українські організації матимуть можливість:

˗  отримати компенсацію витрат, пов’язаних з участю у проекті, відповідно до поданого та затвердженого бюджету;
˗ розширити власні міжнародні зв’язки;
˗ розробити та протестувати інноваційні навчальні продукти з розвитку підприємливості для різних категорій громадян;
˗ отримати досвід реалізації грантових проектів ЄС в Україні.

Додаткові контакти

Додаткові запитання щодо грантового конкурсу можна надсилати Олександру Бабію, Консультанту з розробки і реалізації програм та донорської координації Офісу розвитку МСП при МЕРТ: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. з обов’язковою копією Андрію Ремізову, головному спеціалісту відділу розвитку підприємництва департаменту розвитку підприємництва та регуляторної політики Мінекономрозвитку: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Посилання: https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/opportunities/topic-details/cos-entrecomp-2018-3-01;freeTextSearchKeyword=;typeCodes=1;statusCodes=31094501,31094502;programCode=COSME;programDivisionCode=null;focusAreaCode=null;crossCuttingPriorityCode=null;callCode=Default;sortQuery=openingDate;orderBy=asc;onlyTenders=false;topicListKey=topicSearchTablePageState