Кінцевий термін: 23 вересня 2019

Сума: Українська сторона бере на себе витрати, пов’язані з перебуванням у Республіці Польща українських вчених, які беруть участь в спільних проектах: дорожні, добові, включаючи витрати на проживання.

Польська сторона, для перебування в Україні в рамках затверджених проектів, сплачує польським дослідникам витрати, пов’язані з перебуванням в Україні.

Дослідники з обох країн несуть візові витрати, мають організувати належне страхування на випадок надзвичайних ситуацій, хвороб або нещасних випадків на час їхнього перебування в приймаючій країні.

Щорічно на поточний рік із виконавцями укладаються договори з фінансування національної частини проекту. Фінансування здійснюється в межах виділених бюджетних коштів упродовж дворічного терміну реалізації проектів кожного року окремо.

Призначення: Конкурс відкритий для будь-яких лабораторій чи науково-дослідних груп вишів, науково-дослідних установ та підприємств обох країн, зокрема, молодих вчених і викладачів.

Опис: До участі приймаються проєкти відповідно до пріоритетних напрямів розвитку науки і техніки:

  1. Комп’ютерні та новітні виробничі технології (лазерні, високоточні, мехатронні, роботизовано, плазмові, оптоелектронні, сенсорні тощо);
  2. Енергетичний менеджмент та енергоефективність;
  3. Екологія та управління навколишнім середовищем;
  4. Науки про життя, нові технології, здоров’я та запобігання найрозповсюдженішим хворобам, біотехнології, біоінжиніринг та генетика;
  5. Нові речовини та матеріали;
  6. Соціальні та гуманітарні науки;
  7. Оборонні технології.

Основні критерії оцінки – наукова відповідність, цінність проєкту, взаємодоповнюваність дослідницьких груп, перспективність співпраці.

Більше інформації також можна отримати за номером: (044) 287 82 76

Важливо, що керівники та учасники проєктів можуть подавати кілька заявок. Однак отримати фінансування керівники зможуть тільки за 1 проєктом.

Посилання: https://mon.gov.ua/ua/news/startuvav-konkurs-spilnih-ukrayinsko-polskih-naukovo-doslidnih-proyektiv-na-2020-2021-roki-propoziciyi-prijmayut-do-23-serpnya?fbclid=IwAR23pz_qIbXbnt2YBq9SMkvhENmM-g2EfAVjPDc2y__E5iNHP6wF0mjx-fY