Порядок реалізації права вільного вибору навчальних дисциплін здобувачами вищої освіти третього (освітньо-наукового) рівня

З метою інформування здобувачів вищої освіти про зміст вибіркових навчальних дисциплін завідувачі кафедр у термін до 30 травня забезпечують розміщення на офіційному сайті Університету на сторінці кафедри у вигляді анотацій або силабусів інформації про мету, завдання навчальної дисципліни, а також компетентності та результати навчання, які забезпечує навчальна дисципліна. 

Навчально-наукові інститути / факультети ознайомлюють здобувачів вищої освіти з порядком, термінами й особливостями запису та формування навчальних груп для вивчення обраних ними навчальних дисциплін.

Електронну заяву на вивчення вибіркових навчальних дисциплін здобувачі вищої освіти денної форми навчання формують у середовищі АСУ «Управління Університетом», як правило, у період з 1 по 10 жовтня.

Для здобувачів вищої освіти другої та третьої хвиль набору (якщо такі передбачені правилами прийому), термін подання заяв на вивчення вибіркових дисциплін становить 5 робочих днів з дня зарахування.

Перелік вибіркових навчальних дисциплін згідно з поданими заявами і сформованими групами затверджується завідувачем відділу докторантури, аспірантури. Вибір дисциплін затверджується відповідним наказом.

Здобувач вищої освіти, який не скористався своїм правом вибору, буде записаний на вивчення тих навчальних дисциплін, які відділ докторантури, аспірантури вважатиме потрібними для оптимізації навчальних груп.

За необхідності здобувачам вищої освіти надається можливість зробити повторний вибір з навчальних дисциплін, на які записалася більшість здобувачів вищої освіти, у термін до 15 жовтня.