Шановні колеги, студенти, випускники, ветерани нашого незламного університету!

Сьогодні ми відзначаємо 101-у річницю з дати заснування закладу освіти та 1-у річницю з дати створення Державного податкового університету. В умовах воєнного стану, у тривозі, з частими відключеннями світла і тепла, колектив університету зустрічає ці пам’ятні дати. Зовсім по іншому планувала наша університетська родина святкувати день народження рідної Альма-матер.

Гортаючи сторінки історії, з вдячністю згадуємо наших попередників, їхнє сміливе рішення у надскладних умовах заснувати новий навчальний заклад. Понад століття тому у буремні роки національно-визвольної боротьби за свободу та незалежність Української держави Постановою колегії Губпрофу УРСР від 16 липня 1921 року № 4587 було створено Український торф’яний технікум ім. Артема. Технікум, який називали політехнічним, вважався вищим навчальним закладом і готував інженерів-торфмейстерів за скороченою програмою. Це були нелегкі часи. Документи свідчать, що тодішнім студентам жилося скрутно: і голодно, і холодно, але навчання не припинялося ні на день.

Сьогодні Україна знову опинилася у горнилі війни зі споконвічним ворогом. Університетська родина вже втратила на полі бою семеро випускників і співробітників. Під час російської окупації 50% інфраструктури закладу було зруйновано. Та попри тяжкі втрати, університет не здає позицій з жодного напряму свого розвитку, здобуває нові рейтингові сходинки та з оптимізмом крокує у майбутнє.

Відповідно до наказу від 06.09. 2022 року № 809 введено в дію Концепцію відбудови Державного податкового університету «SAVE IRPIN UNIVERSITY».

Мета концепції – реалізація відбудови майнового комплексу ДПУ, з визначенням орієнтовної вартості, строків запропонованого рішення будівництва та модернізації з націленістю на перспективи розвитку.

Податковий університет залишається потужним освітньо-науковим центром, продовжує надавати освітні послуги для здобувачів вищої освіти (дистанційно), активно займається інформаційно-просвітницькою та громадською (волонтерською) діяльністю в умовах війни.

З вірою у перемогу ми прокладаємо місток між минулим та майбутнім. Освіта і наука в Україні були, є і будуть у пріоритеті, тому що інтелект нації не піддається руйнації! А споруди – обов'язково відбудуємо!  

Дозвольте мені від імені ректорату привітати всіх, кому дорогий наш незламний університет, з пам’ятними датами, побажати гідно пережити труднощі, служити віддано обраній справі задля суспільного блага та щодня набиратися сил до потужного злету. Це станеться скоро, Перемога неминуча!

Слава Україні! Героям слава!

Шановні добродії!

Збір коштів на відбудову Державного податкового університету триває! Здійснити переказ можна за реквізитами:

Одержувач – Державний податковий університет,

ЄДРПОУ – 4455 0814

Рахунок – UA248201720313231002301186222

Банк одержувача – Державна казначейська служба України м. Київ

Призначення платежу: благодійна допомога на розвиток матеріально-технічної бази університету.

Валютні рахунки ДПУ для міжнародної благодійної допомоги:

IBAN UA573808050000000026001782938 USD;

IBAN UA103808050000000026007782943.