28 вересня 2023 року в Державному податковому університеті відбулося засідання Вченої ради. Учасники зібрання обговорили низку ключових та важливих питань. Голова Вченої ради Дмитро Серебрянський ознайомив присутніх з порядком денним засідання Вченої ради.

Відповідно до порядку денного засідання проректор з науково-педагогічної роботи та соціального розвитку Дмитро Венцковський доповів про розгляд нової редакції організаційної структури Державного податкового університету та затвердження у новій редакції Положення про ректорат Державного податкового університету.

Голова Постійної комісії з питань наукової роботи Надія Давиденко проінформувала присутніх про затвердження Плану наукової роботи Державного податкового університету на 2023-2024 н. р.; розгляд та затвердження звіту стипендіатки Кабінету Міністрів України д.ю.н., доцента, професора кафедри публічного права Аністратенко Юлії Ігорівни та проведення атестації її наукової роботи; утворення разової спеціалізованої вченої ради за спеціальністю 081 Право з правом прийняття до розгляду та проведення захисту дисертації Гончарова Миколи Володимировича на тему «Теоретико-правові основи регулювання інформаційної безпеки в України»; рекомендацію до друку наукового фахового журналу «Український економічний часопис» (випуск 2, 2023); затвердження тем та програм ініціативних науково-дослідних робіт; зарахування до докторантури здобувачів вищої освіти; проведення попередніх експертиз докторських дисертацій тощо.

Член Постійної комісії з питань наукової роботи Володимир Корнєєв доповів про рекомендацію до друку колективної монографії «Financial and economic security strategy of Ukraine: threats, trends and prospects», за загальною редакцією д.е.н., професора Давиденко Н. М.

Відповідальний секретар приймальної комісії Альона Мілевська проінформувала присутніх про внесення змін до розподілу ліцензованого обсягу набору вступників на навчання для здобуття другого (магістерського) рівня вищої освіти до Державного податкового університету у 2023 році; внесення змін до Правил прийому на навчання для здобуття вищої освіти до Державного податкового університету в 2023 році.

Заступник голови Постійної комісії з навчально-методичної діяльності та соціальних питань Наталія Авраменко доповіла про рекомендацію до друку  навчально-методичного видання згідно з Планом видання навчально-методичного забезпечення освітнього процесу Університету на 2023 рік: навчальний посібник «Практикум з іноземної мови для правників» для підготовки здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 081 Право, автори:  Бодунова О. Ю., Хмизова О. В., Литвинська Т. Ю., Заїка Т. В., Дубова Г. В.; внесення змін до Плану видання навчально-методичного забезпечення освітнього процесу на 2023 рік; затвердження змін до освітньо-професійної програми та навчальних планів підготовки здобувачів за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти спеціальності 081 Право, за освітньо-професійною програмою «Правове регулювання публічних та приватних відносин» в частині виключення курсових робіт з навчальних дисциплін «Філософія права», «Теорія держави та права»; затвердження нової редакції освітньо-наукової програми та відповідних навчальних планів «Право» спеціальності 081 «Право» для підготовки здобувачів третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти для вступу 2023.

У ході засідання було розглянуто інші питання порядку денного та прийнято відповідні рішення.