25 травня 2023 року в Державному податковому університеті відбулося засідання Вченої ради. Учасники зібрання обговорили низку ключових та важливих питань. Голова Вченої ради Державного податкового університету Дмитро Серебрянський ознайомив присутніх з порядком денним засідання Вченої ради.

Відповідно до порядку денного засідання фахівець І категорії відділу з питань запобігання та виявлення корупції Катерина Зеленська доповіла про стан виконання заходів, спрямованих на запобігання та протидію корупції в Державному податковому університеті в 2022-2023 н. р.

Учений секретар Олександра Смірнова проінформувала присутніх про затвердження оновленого складу Постійних комісій Вченої ради Державного податкового університету.

Заступник голови Постійної комісії з питань наукової роботи Юлія Коваленко доповіла про затвердження звіту з ініціативної НДР кафедри міжнародного права на тему «Міграційна політика ЄС та права трудящих мігрантів: сучасний стан та перспективи розвитку» (термін виконання 2017-2023), керівник НДР – Глух М. В.

Голова Постійної комісії з питань наукової роботи Марина Глух виступила із доповіддю про внесення змін до Плану видавничої діяльності Державного податкового університету на 2023 рік та Плану роботи Науково-дослідного інституту фінансової політики Державного податкового університету на 2023 рік; зарахування до докторантури Державного податкового університету; внесення доповнень до переліку потенційних наукових керівників (консультантів) для підготовки здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії та доктора наук в Державному податковому університеті на 2023-2024 н. р.; зміну наукових керівників та уточнення тем дисертаційних досліджень здобувачів вищої освіти; утворення разової ради з присудженням ступеня доктора філософії, для проведення публічного захисту дисертаційного дослідження Лісовій Руслані Мирославівні на тему «Трансформація бізнес-моделей в умовах формування цифрової економіки в Україні» за спеціальністю 051 «Економіка».

Члени Вченої ради Державного податкового університету розглянули низку питань щодо рекомендацій до опублікування та друку, зокрема: бібліографічного покажчика «Анотований покажчик дисертаційних робіт, наявних у фонді Наукової бібліотеки Державного податкового університету (2020-2022 рр.)» (уклад.: Н. П. Гайдай; наук. ред. С. Я. Цимбалюк); монографії «Державне регулювання корпоративної економіки» автори: Мацелюх Н. П., Максименко І. А., Корж М. А., Поснова Т. В., Скорик М. О., Теліщук М. М. та інші; електронного наукового видання «Збірник наукових праць Державного податкового університету» № 1, 2023 у PDF форматі; електронного збірника тез доповідей за матеріалами Міжнародної науково-практичної конференції «Фінансові розслідування: імплементація світового досвіду в Україні» 19.05.2023 у PDF форматі; електронного збірника тез доповідей за матеріалами IV Міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні економічні, фінансові та правові питання в умовах євроінтеграції та глобальної конкуренції» 27-29.04.2023 у PDF форматі; електронного збірника тез доповідей за матеріалами VI Міжнародної науково-практичної конференції «Економічні перспективи підприємництва у воєнні часи та опісля» 22.05.2023 у PDF форматі; електронного збірника тез доповідей за матеріалами VI Всеукраїнської науково-практичної конференції «Сучасні виклики у розвитку міст та регіонів України» 29.11.2022 у PDF форматі; електронного збірника тез доповідей за матеріалами ІI Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції «Синергетичні драйвери розвитку обліку, податкового аудиту та бізнес-аналітики» 28.04.2023 у PDF форматі; електронного збірника тез доповідей за матеріалами ІV Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції «Облік і оподаткування: контрольно-аналітичний аспект» 18.05.2023 у PDF форматі; випуску № 3 (12) 2023 наукового фахового видання «Ірпінський юридичний часопис»; навчального посібника «Фізичне виховання», автори: Малинський І. Й., Головащенко Р. В., Чаплигін В. П., Крупеня С. В., Сергієнко Ю. П., Лаврентьєв О. М.; навчального посібника «Картографія і орієнтування», автори: Параниця С. П., Бадьора С. М., Лисеюк А. М.

Голова Постійної комісії з навчально-методичної діяльності та соціальних питань Олена Бойко-Слобожан доповіла про затвердження нової редакції освітньо-професійних, освітніх програм та відповідних навчальних планів «Правове регулювання публічних та приватних відносин», «Середня освіта (Історія. Правознавство)», «Облік і оподаткування», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Економіка», «Правоохоронна діяльність», «Менеджмент митної справи», «Журналістика і зв’язки з громадськістю», «Економічна журналістика», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Облік, податковий аудит та бізнес-аналітика», «Професійна економічна освіта та бізнес-тренінгові технології навчання», «Економіка і бізнес. Професійна освіта і навчання», «Податкове консультування»; внесення змін до Плану видання навчально-методичного забезпечення освітнього процесу на 2023 рік.

Заслухавши ученого секретаря Олександру Смірнову та голову Постійної комісії з кадрової політики Наталію Зикун Вчена рада Державного податкового університету ухвалила рішення клопотати перед Атестаційною колегією Міністерства освіти і науки України про присвоєння вченого звання доцента по кафедрі кримінальних розслідувань Лисеюку Андрію Миколайовичу та кафедрі приватного права Лаговській Наталії Валеріївні.

У ході засідання було розглянуто інші питання порядку денного та прийнято відповідні рішення.