27 квітня 2023 року в Державному податковому університеті відбулося засідання Вченої ради. Учасники зібрання обговорили низку ключових та важливих питань. Заступник голови Вченої ради Андрій Лісовий ознайомив присутніх з порядком денним засідання Вченої ради Державного податкового університету.

Відповідно до порядку денного голова Постійної комісії з питань наукової роботи Марина Глух доповіла про хід підготовки наукових і науково-педагогічних кадрів та результати роботи відділу аспірантури, докторантури за 2022-2023 н. р.; затвердження звіту з ініціативної НДР кафедри теоретико-правових дисциплін на тему «Забезпечення дії права в процесі реалізації державної політики»; зняття з реєстрації в УкрІНТЕІ ініціативної НДР кафедри мовної підготовки та соціальних комунікаційна «Актуальні проблеми соціокомунікаційної науки, освіти і практики (медійний, мовний, культурологічний аспект)»; зміни складу авторського колективу бібліографічного покажчика «Анотований покажчик дисертаційних робіт, наявних у фонді Наукової бібліотеки Державного податкового університету (2022-2023 рр.)»; внесення змін до Плану видавничої діяльності Державного податкового університету на 2023 рік та Плану роботи Науково-дослідного інституту фінансової політики Державного податкового університету на 2023 рік; уточнення тем дисертаційних досліджень та змін наукових керівників здобувачам вищої освіти Державного податкового університету.

Директор наукової бібліотеки Світлана Цимбалюк та голова Постійної комісії з навчально-методичної діяльності та соціальних питань Олена Бойко-Слобожан виступили зі звітом про роботу наукової бібліотеки Державного податкового університету за 2022 рік.

Голова Постійної комісії з навчально-методичної діяльності та соціальних питань Олена Бойко-Слобожан проінформувала присутніх про організацію співпраці з роботодавцями: напрями та інноваційні шляхи розвитку; затвердження нової редакції освітніх програм та відповідних навчальних планів для підготовки здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня галузі знань 05 «Соціальні та поведінкові науки», 07 «Управління та адміністрування» та 08 «Право»; внесення змін до освітніх програм та навчальних планів підготовки здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня вищої освіти галузі знань 03 «Гуманітарні науки» та 26 «Цивільна безпека».

Приємною подією засідання Вченої ради Держвного податкового університету було привітання здобувачів вищої освіти з отриманням диплома доктора філософії.

Дипломи ступеня доктора філософії було вручено здобувачам ступеня доктора філософії 2018 року вступу, спеціальності 081 «Право»:

  • Кремінському Олегу Вікторовичу, науковий керівник – Омельчук Любов Василівна, к.ю.н., доцент, доцент кафедри кримінальної юстиції навчально-наукового інституту права. Тема дисертаційного дослідження: «Розслідування легалізації (відмивання) доходів, отриманих злочинним шляхом, в умовах використання віртуальних валют»;
  • Куриличу Мирону Ярославовичу, науковий керівник – Лугіна Наталія Анатоліївна, к.ю.н., доцент, доцент кафедри кримінальної юстиції навчально-наукового інституту права. Тема дисертаційного дослідження: «Інститут медіації в українському кримінальному праві». Приємно відмітити, що Мирон Ярославович захистив дисертацію на здобуття ступеня доктора філософії достроково і завершив навчання на 3-му році навчання.

Вітаємо та бажаємо творчих досягнень та наукових здобутків!

Заступник голови Вченої ради Андрій Лісовий зазначив, що військовий стан та активні бойові дії на території м. Ірпеня внесли свої корективи не тільки до освітнього, а й до наукового процесу в Державному податковому університеті. Процедура атестації здобувачів ступеня доктора філософії була заблокована майже по всій Україні. Але завдяки зусиллям наукових керівників, гарантів освітньо-наукових програм та здобувачів вищої освіти, перший захист у стінах Державного податкового університету відбувся вже у червні 2022 року.

Заслухавши питання порядку денного Вчена рада Державного податкового університету прийняла відповідні рішення.

Заступник голови Вченої ради Андрій Лісовий подякував колективу за роботу під час воєнного стану.