24 листопада 2023 року кафедрою технологій оздоровлення та фізкультурно-спортивної реабілітації факультету соціально-гуманітарних технологій, спорту та реабілітації Державного податкового університету, спільно з Казахським національним жіночим педагогічним університетом провели науково-методичний семінар з міжнародною участю «Сучасні перспективи розвитку фізичної культури і спорту в Україні». До участі в проекті радо долучилися наші партнери: Відділення НОК України в Київській області, Центр студентського спорту, медична клініка «Столиця», Українська Федерація Хортингу, футбольний клуб «Кудрівка», Ірпінський фаховий коледж економіки та права.

Участь в семінарі прийняли країни: Казахстану, США, Литви, Узбекистану та України (вчені з Ірпеня, Одеси та Дніпра). Захід відбувався офлайн та онлайн.

З вітальним словом виступили Венцковський Дмитро Юрійович, в.о. ректора ДПУ та Джумакулов Закір Даніярович, проректор з наукової роботи та міжнародного співробітництва КНЖПУ (Казахстан). На цьому заходу офлайн і онлайн були присутні 148 гостей, у засіданнях взяли участь 45 магістрантів ДПУ та 60 студентів обох закладів вищої освіти.

Згідно порядку денного семінару, крім пленарної частини, відбулося ще декілька локальних заходів, а саме.

  1. Розглянуто питання, щодо підписання Меморандуму «Про міжнародну співпрацю між Державним податковим університетом та Казахським національним жіночим педагогічним університетом».
  2. В рамках семінару відбулося пленарне засідання, на якому з освітленням актуальних для перспектив розвитку фізичної культури і спорту в Україні виступили 5 докторів наук, професорів, зокрема два − з інших держав світу (Литва, Південна Корея) і три кандидати наук. Та проведене практичне заняття на тему «Практика. Основи схуднення в роботі з клієнтом у фітнесі й спорті» співробітником Університету штату Іллінойс (м. Чикаго, США) Оксаною Оробець.
  3. Проведено презентацію підручника «Методика початкового навчання дзю-дзюцу» (автори: О.І. Орлов, О. П. Чередник, І. Й. Малинський, Р. В. Головащенко), який буде видано за сприяння Державного податкового університету і дасть можливість більш повно й обґрунтовано викладати освітні програми з єдиноборств та сприятиме вдосконаленню кваліфікації науково-педагогічних працівників і здобувачів вищої освіти, які навчаються на кафедрі технологій оздоровлення та фізкультурно-спортивної реабілітації.
  4. Видати електронний збірник наукових статей Державного податкового університету на основі результатів кваліфікаційних робіт магістрантів кафедри технологій оздоровлення та фізкультурно-спортивної реабілітації.

Дякуємо всім учасникам, котрі радо долучилися до такої ініціативи. Сприяймо разом оздоровленню Нації!