18.05.2023 відбувся  круглий  стіл  на  тему:  "Ідентифікація  поняття «проходження служби» та особливості в правоохоронній діяльності".

Останні роки були відзначені збільшеним інтересом до правоохоронної діяльності, яка є важливим аспектом діяльності держави, підтриманням публічної безпеки і порядку. В цьому контексті виникають питання, пов'язані з ідентифікацією понять, що характеризують правове регулювання служби в правоохоронних органах. З метою обговорення цієї проблематики кафедра правоохоронної діяльності організувала круглий стіл, який відбувся в онлайн та офлайн режимі.

Круглий стіл зібрав студентів та наукових працівників кафедри, які мали можливість обмінятися своїми думками та досвідом щодо ідентифікації поняття "проходження служби" і розглянути його особливості в контексті правоохоронної діяльності. Учасники круглого столу аналізували визначення поняття "проходження служби" з точки зору законодавства, академічної літератури та практики правоохоронних органів.

Під час обговорення виникло багато цікавих питань із різних аспектів проходження служби, таких як тривалість служби, підготовка та професійні кваліфікації правоохоронця, перспективи кар'єрного росту та мобільності у правоохоронному секторі, етичні та моральні аспекти служби, а також питання пенсійного забезпечення та пільг для правоохоронців.

В ході обговорення було визначено, що ідентифікація поняття "проходження служби" є складною задачею, яка вимагає узгодження різних факторів. Серед факторів визначається формування поняття «проходження служби» та визначення єдиної системи критеріїв.

Ми щиро вдячні студентам та професорсько-викладацькому складу ННІ економічної безпеки та митної справи Державного податкового університету за активну участь та сподіваємось на подальшу плідну співпрацю.