Коваль Микола Васильович 

Професор кафедри адміністративного права, процесу та митної безпеки.

Науковий ступінь: кандидат юридичних наук

Вчене звання: професор

Загальна інформація: служба в органах внутрішніх справ, в патрульно-постових підрозділах, на посаді молодшого інспектора карного розшуку, оперативного уповноваженого РВВС м. Києва, УВС м. Києва, Управління карного розшуку МВС Української РСР, навчання в спеціальних навчальних закладах системи МВС СРСР, викладацька діяльність в Київський вищий школі МВС СРСР, Українській академії внутрішніх справ, Донецькому інституті внутрішніх справ при Донецькому національному університеті, Донецькому юридичному інституті МВС України на посадах викладача, старшого викладача, доцента, заступника начальника кафедри, професора, начальника кафедри.

Служба в підрозділах податкової міліції, робота в Академії ДПС України, Національному університеті ДПС України на посадах професора кафедри, заступника начальника кафедри, начальника кафедри факультету підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників податкової міліції.

Будучи членом Міжнародної асоціації поліцейських з метою отримання позитивного досвіду роботи поліцейських з населенням в складі відповідних делегацій виїздив до таких держав як Німеччина, Нідерланди, Австрія, Ізраїль, Угорщина, Словаччина, Румунія, Грузія.

В 2020 року був обраний академіком Академії адміністративно-правових наук (Академія на громадських засадах).

Сфера наукових інтересів: дотримання (додержання) прав людини при здійсненні правоохоронної діяльності; адміністративне право України; адміністративне процесуальне право України; система правоохоронних органів України; статус працівника правоохоронного органу України;

Наукова діяльність: автор понад 150 наукових праць, серед яких є співавтором 10 монографій, 13 посібників та більше 60 одноосібних та у співавторстві надрукованих у фахових виданнях України і зарубіжних країн, зокрема держав Європейського Союзу, наукових  статей, (список наукової продукції підготовленої Ковалем М.В. находиться на кафедри).

Здійснює наукове керівництво дисертаційними дослідженнями аспірантів, ад’юнктів і здобувачів по спеціальності 12.00.02 – конституційне і муніципальне право та по спеціальності  12.00.07 - адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право.

За час науково-педагогічної діяльності під керівництвом професора Коваля М.В. підготовили, успішно захистили та отримали диплом державного зразка кандидата юридичних наук 34 здобувачі, серед яких 5-ть захистили докторські дисертації (список захищених здобувачів знаходиться у матеріалах кафедри).

Приймає активну участь у атестації наукових кадрів, а також здійснюється рецензування підготовленої до друку наукової продукції та оцінювання підготовлених для прийняття для розгляду у Верховній Раді Україні законопроектів.

Навчальні дисципліни що викладаються: «Адміністративне право», «Адміністративне процесуальне право», «Адміністративне судочинство», «Адміністративна діяльність контролюючих органів у сфері оподаткування» «Адміністративна юстиція як інститут розвиненої демократії» тощо.

Профіль викладача у Google Академії: https://scholar.google.com.ua/ citations?user=3et5wYIAAAAJ&hl=ru;

ORCID, зареєстрований за адресою Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.: https://orcid.org/0000-0002-4950-7107.

Контакти: каб. D602, e-mailЦя електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.