tilchik

Тильчик Ольга Віталіївна

Tylchyk O. (English CV)

Посада: професор кафедри кримінальних розслідувань

Науковий ступінь: доктор юридичних наук

Вчене звання: професор

У 2001 році закінчила Запорізький юридичний інститут МВС України спеціальність «Право».

У 2006 році захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук за спеціальністю 12.00.09 – кримінальний процес та криміналістика; судова експертиза; оперативно-розшукова діяльність на тему: «Провадження у справах про злочини, що вчинені організованими групами, на досудових стадіях кримінального процесу».

У 2010 році присвоєно вчене звання доцента кафедри управління, адміністративного права і процесу та адміністративної діяльності Національного університету ДПС України.

У 2018 році захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора юридичних наук зі спеціальності 12.00.07 – адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право. Тема дисертації: «Адміністративно-правове забезпечення протидії тінізації економіки: теорія і практика».

У 2019 році присвоєно вчене звання професора кафедри адміністративного права і процесу та митної безпеки Університету ДФС України.

Консультант керівників окремих центральних органів виконавчої влади та керівників їх структурних підрозділів.

Експерт Торгово-промислової палати України.

Експерт Національного агентства забезпечення якості вищої освіти.

Підвищення кваліфікації та стажування:

  1. Боротьба з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванням тероризму та фінансуванням розповсюдження зброї масового знищення (Державний заклад післядипломної освіти «Академія фінансового моніторингу», 2018).
  2. Семінар «Боротьба з відмиванням коштів/фінансуванням тероризму (у межах проекту ОБСЄ): ризики, виклики та досягнення», 2018.
  3. Тренінг для керівників експертних груп (Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти, 2021).

Сфера наукових інтересів: фінансові розслідування, адміністративно-правова протидія тінізації економіки, забезпечення протидії корупції, легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, митна безпека, адміністративна та кримінальна відповідальність, кримінальний процес.

Наукова діяльність: є автором та співавтором понад 120 праць наукового та науково-методичного характеру, в тому числі коментарів до Податкового кодексу України, енциклопедичних видань, 6 монографій, окремі з них індексуються міжнародними наукометричними базами SENS, навчальних посібників, статей у наукових видання з юридичних та економічних наук, міжнародних та таких, що проіндексовані Web of Science (6 статей), співвиконавець проекту Української Гельсінської спілки з прав людини та Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини на замовлення Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Право людини в дії» (Доповідь правозахисних організацій / За редакцією О.М. Павліченка, О.А. Мартиненка. Українська Гельсінська спілка прав людини. Київ, 2018. 92 с. Отримала відповідний документ про участь у міжнародному проекті). Приймала участь та була членом організаційного комітету всеукраїнських та міжнародних науково-практичних конференцій, круглих столів, семінарів. Керівник науково-дослідних робіт (ННТР «Дослідження проблематики керівництва і лідерства у забезпеченні антикорупційних стандартів в органах ДФС» номер державної реєстрації 0117U004358 термін виконання січень 2017-грудень 2017 р.

ННТР «Вдосконалення механізму реалізації повноважень органів доходів і зборів України в системі заходів протидії відмиванню доходів, одержаних злочинним шляхом, в умовах євроінтеграції» номер державної реєстрації 0118U00004100, термін виконання січень 2018-грудень 2018 р.).

Навчальні дисципліни, що викладає: «Основи фінансових розслідувань».

Профіль у GoogleАкадемії: https://scholar.google.com/citations?user=R9s3zAIAAAAJ&hl=en

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-7604-7660

Контакти: кабінет – D604, e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.