2 червня у Державному податковому університеті відбулася друга, завершальна, частина «Кар'єрного тренінгу для студентів: як знайти роботу», організованого відділом профорієнтації, кар’єрного розвитку та доуніверситетської підготовки ДПУ спільно з Міністерством фінансів України та Проектним офісом реформ Мінфіну.

Цього разу Катерина Книжицька, бізнес-тренерка, координаторка HR Stream Проектного офісу реформ при Міністерстві фінансів України, розповіла учасникам про особливості підготовки до співбесіди, її типи, найпопулярніші питання під час інтерв'ю, про види тестів, головні правила обговорення фінансових питань на співбесіді та зворотний зв'язок після її завершення.

Також студенти переглянули навчальні відео — уривки з фільмів «Стажери», «Диявол носить «Прада»», «У гонитві за щастям», й разом зі спікеркою обговорили помилки, яких припустилися герої кінострічок.

Теоретичний блок тренінгу закріпили практичними завданнями: Катерина Павлівна запропонувала присутнім розділитися на групи та підготувати топ-7 запитань, які можна поставити роботодавцю під час інтерв'ю. Студенти активно включилися у роботу, швидко підготували та презентували перелік запитань, кожен з яких пані Катерина прокоментувала та надала рекомендації стосовно того, що потрібно запитувати у першу чергу, що — наприкінці, а які питання залишаються виключно за роботодавцем.

Наприкінці зустрічі спікерка подякувала здобувачам вищої освіти за участь у тренінгу, побажала кожному знайти роботу своєї мрії та наголосила, що пошук роботи — це також робота, яка потребує підготовки, сил та часу від потенційного співробітника.

Своєю чергою модератор заходу, завідувач відділу профорієнтації, кар'єрного розвитку та доуніверситетської підготовки ДПУ Валентина Тарнавська нагадала студентам, що двері відділу для них завжди відчинені, а співробітники готові надати допомогу з низки питань. Також нагадала присутнім про запуск в Університеті нової освітньо-професійної програми для магістрів — «Міжнародне оподаткування» з елементами дуальної освіти [тег https://dpu.edu.ua/uk/novyny/anonsy-ta-oholoshennia/podatkovyi-universytet-vidkryv-nabir-na-novu-osvitno-profesiinu-prohramu-dlia-mahistriv] та окреслила перспективи подальшої співпраці з Катериною Книжицькою, зокрема, планують спільне проведення подібних тренінгів для магістрів у наступному навчальному році.

Нагадаємо, перша частина онлайн-заходу «Кар'єрний тренінг для студентів: як знайти роботу» відбулась 26 травня 2023 року.