Сьогодні, 29 березня 2023 року, представники університету: проректор з науково-педагогічної роботи та соціального розвитку Дмитро Венцковський, проректор з навчально-методичної роботи Іван Шемелинець та голова студентського парламенту ДПУ Олександра Ільницька долучилися до заходу, присвяченому річниці звільнення міста-героя Ірпеня.

На площі біля міської ради впродовж кількох годин згадували хвилюючі події річної давнини, звучав гімн, пісні та вірші у виконанні дітей і творчих колективів Ірпеня. Також присутні вшанували пам'ять полеглих захисників міста та України хвилиною мовчання. 

За словами мера Ірпеня Олександра Маркушина під час оборони міста загинуло 39 бійців з територіальної оборони, 58 військовослужбовців ЗСУ та 300 жителів міста. До того ж понад 70% міської інфраструктури зруйновано.

Під час окупації Ірпеня Державний податковий університет також зазнав значних руйнувань, проте став чи не єдиним осередком безпеки для університетської спільноти та ірпінчан, а серед захисників міста – випускники та співробітники Університету. 

Колектив закладу вищої освіти висловлює подяку всім, хто боронив Ірпінь і сьогодні продовжує захищати нашу країну.

Слава Україні! Слава нашим захисникам і захисницям! Вічна пам'ять загиблим Героям!