Рік незламності для ДПУ: безперервний освітній процес, якісна освіта та віра у Перемогу нашої країни

Рік тому від рашистських загарбників був звільнений незламний Ірпінь, а разом з усім героїчним містом – і поранений, але нескорений Державний податковий університет. Зараз ми продовжуємо працювати, відновлюватися, розвиватися і впевнено йти в майбутнє.

За свою більш ніж сторічну історію ДПУ підготував тисячі фахівців і став справжньою окрасою та освітньо-науковою візитівкою міста-героя Ірпінь. Податковий університет – єдиний заклад вищої підпорядкований Міністерству фінансів України, тут навчається близько 5 000 студентів. І зараз, як і в усі часи, випускники ДПУ – висококваліфіковані фахівці для розвитку України. Влітку 2022 року було випущено 760 бакалаврів, в лютому-березні 2023 року – 439 магістрів.

Пори війну, у надскладних умовах, з перебоями зв’язку та електроенергії колективу вишу вдалося забезпечити безперервний освітній процес та якісно організувати навчання у дистанційному форматі. Окрім цього, провести акредитацію освітніх програм, розпочати та успішно завершити вступну кампанію-2022, організувати випуски бакалаврів та магістрів, а також провести десятки інших важливих заходів, не лише на рівні університету, а й на всеукраїнському рівні.

Робити це в умовах, коли країна веде визвольну війну, дуже не просто, але незважаючи на всі труднощі ДПУ наполегливо виконує свою місію – надання якісних освітніх послуг, зокрема, співпрацює з партнерами, запрошує закордонних лекторів, проводить випуски та готується до зустрічі з новими здобувачами вищої освіти.

Сьогодні академічна спільнота активно готується до вступної кампанії 2023 та до якнайшвидшого повернення студентів до оффлайн навчання: йде робота по відновленню матеріально-технічної бази, по відбудові будівель університету, які були зруйновані внаслідок бойових дій, що точилися на території Ірпеня (лютий – березень 2022 року). За рейтингом загальноукраїнських телеканалів ДПУ визнаний таким, що найбільше постраждав під час російської навали.

З перших днів російсько-української війни викладачі, професори та науковці стали справжніми охоронцями свого навчального закладу. Вони організували штаб з надання допомоги і евакуації  громадян, а сам університет і його підвали перетворилися в укриття для працівників та їхніх родин. До університетських сховищ сходилися люди  з усього міста, тут знайшли прихисток більше тисячі ірпінців.

Після деокупації міста університет став потужним гуманітарним хабом в ірпінському регіоні, де людей годували, обігрівали, а також надавали медичну допомогу постраждалим ірпінчанам та воїнам територіальної оборони.

Сьогодні волонтерська діяльність університету та спільноти  продовжується студенти та викладачі ДПУ надають всебічну підтримку Збройним силам України, наприклад, автівки, на території університету працює волонтерська організація, так, активістки Громадської організації «Берегині з Ірпеня» плетуть маскувальні сітки та роблять окопні свічки. Викладачі та співробітники ДПУ також боронять нашу країну на фронті, у лавах ЗСУ, ТРО та добровольчих батальйонах.

Навчальний заклад продовжує все активніше відроджуватися, залучаючи на допомогу цій благородній справі багатьох не тільки українських, але й закордонних партнерів. Створено проєкт «Save Irpin University». Університету допомагають численні організації, благодійні фонди та іноземні університети. І така робота невпинно покращується.

Важливо зазначити, за останній час все більше заходів відбувається оффлайн, коли вступники, студенти та викладачі зустрічаються безпосередньо в  університеті.

ДПУ також тісно співпрацює з міською радою, як відзначив міський голова Ірпеня Олександр Маркушин: «Ми обов’язково  переможемо цього клятого ворога і відбудуємо університет, бо Податковий університет – це перлина нашого міста!»

«Я переконаний, що без якісної освіти, без вітчизняної науки, без високого рівня знань української молоді побудувати сильну, сучасну, європейську державу неможливо. Науково-педагогічний колектив Державного податкового університету робить все можливе, щоб наш  навчальний заклад відповідав міжнародним нормам вищої освіти», – наголошує в.о. ректора Дмитро Серебрянський.