Шановні викладачі, аспіранти, студенти!

Пропонуємо зареєструватися на онлайн лекцію доцента кафедри кількісної психології в Університеті Барселони, старшого наукового співробітника Інституту біомедичних досліджень Bellvitge, PhD Carles Soriano-Mas «Approaches for assessing brain activity at rest».

Дата та час: 06 червня о 19:00.

Короткий опис до лекції:

Хоча класично вважалося, що функціональні нейровізуалізаційні дослідження надають інформацію про мозкову активність під час виконання різних когнітивних, емоційних або сенсомоторних протоколів, за останні роки було досягнуто значного прогресу в розробці методів, спрямованих на опис узгоджених патернів активності між віддаленим мозком. зони спокою. Це відкрило нове вікно для розуміння функціонування мозку та його змін. Ми розглянемо різні методи вивчення активності мозку та міжрегіональних зв’язків у стані спокою, а також те, як цю інформацію можна поєднати, щоб забезпечити інтегрований звіт про роботу мозку.

Лінк на реєстрацію.  

Carles Soriano-Mas викладає кількісну психологію в Університеті Барселони. Його дослідження проходять на міжгалузевому перетині нейронаук, психіатрії та психології і сфокусовані на описі змін на рівні нейронних мереж мозку при розладах психічного здоров'я. У ході своїх досліджень використовує різні методи нейровізуалізації, починаючи від аналізу морфометричних особливостей і закінчуючи описом аномальних патернів функціональних взаємозв'язків між віддаленими ділянками мозку. Отримані у ході досліджень знання застосовуються при вивченні розладів настрою та тривожних розладів, особливо - при дослідженні обсесивно-компульсивних розладів, в яких він є визнаним експертом.

Окрім Барселонського університету, співпрацює з Біомедичним науково-дослідним інститутом Bellvitge (м. Барселона). Даний інститут є клінічною науково-дослідною установою, де він працює з даними реальних пацієнтів і розробляє у співпраці з іншими фахівцями галузі психічного здоров'я дослідницькі програми з чітко визначеною трансляційною метою. Має широку мережу міжнародних партнерів з п'яти континентів і є членом-засновником міжнародного консорціуму ENIGMA-OCD, який володіє найбільшою клінічною, нейровізуалізаційною та генетичною базою даних пацієнтів з обсесивно-компульсивним розладом, що містить відомості про більш ніж 3000 осіб. Опублікував понад 200 наукових праць у міжнародних журналах, його нещодавні дослідження були опубліковані в таких журналах, як Biological Psychiatry, Molecular Psychiatry та Journal of the American Academy of Child and Adolescent Psychiatry.

Телеграм канал та FB сторінка Ukraine Global Faculty. Приєднуйтесь!