З 27 лютого по 3 березня 2023 року у Вищій фінансовій школі землі Бранденбург у місті Кенігс-Вустерхаузен пройшов проєктний тиждень, до якого також долучилася група студентів Податкового університету з презентаційним відеороликом «Навчання у воєнний час».

У режимі відеоконференції здобувачі ДПУ розповіли німецьким колегам про початок повномасштабного вторгнення, окупацію міста Ірпеня, Податкового університету та її страшні наслідки. Наші студенти також описали умови, за яких вони намагалися продовжити навчання під час активних бойових дій, про активне відновлення вишу сьогодні та бажання повернутися до навчання у рідних стінах.

Здобувачі Вищої фінансової школи землі Бранденбург були глибоко зворушені та враженні тим, з якою відданістю українські студенти прагнуть успішно завершити навчання, попри обставини, спричинені війною. Німецькі колеги вирішили допомогти й організовували ярмарок, який тривав протягом усього проєктного тижня. За цей час студентам вдалося зібрати 628 євро. Як повідомила заступник директора Школи пані Кьопке, зібрані кошти успішно перераховані на валютний рахунок Державного податкового університету.

Від імені всієї університетської спільноти висловлюємо щиру вдячність студентам Вищої фінансової школи землі Бранденбург у місті Кенігс-Вустерхаузен за допомогу та вагомий внесок у відбудову Державного податкового університету. Разом ми — велика сила!