3 березня відбулась онлайн конференція студентів ДПУ Богдани Ільєнко, Марії Карплюк, Андрія Шевченка, Романа Хромченко і Тетяни Мазур зі студентами з Німеччини. Головним співрозмовником наших студентів став Франк Зеєманн (Frank Seemann) – студент Вищої школи фінансів з міста Кенігс-Вустерхаузен.

Зустріч проходила в межах проєктного тижня Вищої фінансової школи землі Бранденбург у місті Кенігс-Вустерхаузен. Обов’язковою умовою участі в заході була підготовка короткого ролика про навчання студентів ДПУ в умовах війни. Ролик англійською мовою є на офіційному сайті ДПУ.

Другим етапом заходу стала онлайн зустріч німецьких та українських студентів. Обмін враженнями і особливостями навчання фінансистів в Україні і Німеччини відбувся у форматі обміну думками, враженнями, побудовою планів на майбутнє. Спілкування відбувалося англійською мовою.

Організатором вже другої студентської онлайн співбесіди стала викладач кафедри адміністративного права, процесу та митної безпеки, к.ю.н., доцент Ірина Петрова. Ірина Павлівна зараз знаходиться в Німеччині у місті Фалькензе і активно налагоджує зв’язки між своїм рідним університетом та освітніми центрами фінансової сфери Німеччини.

Викладачі Податкового університету шукають усі можливі засоби допомоги своєму навчальному закладу.

Так, на 7 березня запланована онлайн зустріч в.о. ректора ДПУ Дмитра Серебрянського з директором Вищої школи фінансів землі Північний Рейн-Вестфалія у місті Нордкірхен і представниками Мінфіну цієї землі щодо обговорення питання академічної мобільності викладачів і студентів та підписання Угоди про співпрацю. Ця зустріч відбуватиметься за сприяння міністра фінансів пана Маркуса Оптендренка.

За словами Ірини Петрової німецькі колеги дуже тепло ставляться до українських колег і готові в будь-який спосіб підтримати українські університети. Наприклад, доцент Вищої школи фінансів Франк Штерлінг узгоджує останні деталі з Міністерством фінансів землі Бранденбург про надання матеріальної допомоги Державному податковому університету.

Отже, світ змінюється на краще через добро і відчуття справедливості.

Будемо вдячні нашим колегам з Німеччини за небайдужість!