6 квітня 2023 року на базі Державного податкового університету відбулася V Міжнародна науково-практична конференція «Фінансова політика: теоретичні та практичні аспекти юридичної науки». 

Захід організував колектив навчально-наукового інституту права, модератором виступила к.ю.н., доцент, в. о. заступника директора ННІ права Дарія Вітюк. Конференція відбулася у змішаному форматі. 

Співорганізаторами та партнерами  заходу стали Портсмутський університет (Велика Британія), Європейський гуманітарний університет (Литовська республіка), Академія «Гуспол» (Чеська республіка), Стамбульський університет (Турецька республіка) та  Європейський інститут післядипломної освіти (Словацька республіка).

З вітальним словом до учасників звернувся в.о. ректора Університету Дмитро Серебрянський. Він наголосив на значущості обраної тематики конференції та від імені адміністрації навчального закладу побажав учасникам цікавих доповідей, жвавих дискусій і плідної співпраці.

Свої вітання та думки щодо тематики заходу в онлайн-режимі також озвучили поважні гості, серед яких:

  • голова комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев;
  • депутат Верховної Ради України IX скликання Олександр Лукашев;
  • заступник міністра закордонних справ України Микола Точицький;
  • заступник директора Департаменту міжнародних фінансових проектів Міністерства фінансів України Олена Михайлова;
  • лектор економічної злочинності та комплаєнсу Портсмутського університету (Велика Британія), доктор Браніслав Хок. 

Далі учасники заходу перейшли до виступів та обговорення теми конференції – Податковий університет перетворився на потужну платформу для наукової дискусії, яка об'єднала міжнародну академічну спільноту, представників органів державної влади та місцевого самоврядування, прогресивну молодь й вчених навколо актуальних проблем теорії та практики фінансової політики, питання правового регулювання публічної фінансової діяльності, підготовки кадрів та підвищення кваліфікації спеціалістів у сфері фінансової діяльності держави. 

У підсумку учасники конференції висловили подяку організаторам за цікавий та актуальний захід і поділились своїми враженнями стосовно того, що попри руйнування, яких зазнав Державний податковий університет, вони враженні рівнем організації конференції й тим, що життя та освітній процес у навчальному закладі продовжується.