18 березня студентський актив Державного податкового університету взяв участь у першій установчій Стратегічній сесії з відбудови деокупованого Ірпеня, яка відбулась в сесійній залі Ірпінської міської ради.

Проєкт з відбудови Irpin Reconstruction Summit (IRS) зібрав багато активних мешканців міста й фахівців з різних напрямків з чіткою метою – відновлення Ірпінської громади після деокупації, забезпечивши розвиток Ірпеня як сучасного, комфортного та безпечного міста.

Під час заходу було створено 10 профільних галузевих комітетів для обговорення та вирішення проблематики відновлення, кожен з яких відповідав за певний напрямок, зокрема з питань: транспорту, ЖКГ, урбаністики, економіки, освіти, культури, спорту, інклюзивності, екології та безпеки. Студенти ДПУ долучилися до відповідного напряму – освітнього.

Кожен комітет працював над розробкою власної стратегії відносно своєї галузі. У ході роботи стратегічної сесії було проведено дискусії та обговорення, на яких учасники ділилися своїми ідеями та баченнями щодо поліпшення інфраструктури міста, розвитку освіти та культури, покращення транспортної інфраструктури, збереження екології та забезпечення безпеки. В кінці робочої зустрічі обрані голови комітетів презентували свої перші напрацювання.

Подія дала змогу студентській молоді не тільки проявити себе, а й стала чудовою можливістю зрозуміти цінності міста, основні завдання та виклики для розвитку прогресивного майбутнього Ірпеня.

Як зазначила голова студентського Парламенту Олександра Ільницька, стратегічні сесії дають можливість сконцентрувати увагу на спільній задачі, пошуку нових можливостей та оптимізації вже існуючих. Олександра підкреслила – дуже добре, що створено проєкт IRS, і що почали організовувати такі сесії, де кожен охочий може розповісти, яким мріє бачити оновлений Ірпінь. Бо кожен мешканець міста точно хоче допомогти у відбудові, а це вже можна вважати запорукою хорошого. Голова студентського парламенту вважає, що такі заходи обов’язково проявлять новий погляд на мету й досягнення цієї мети, а це командна робота.

Надалі планується, що спеціалісти також будуть співпрацювати із залученими міжнародними організаціями, такими як Terre Des Hommes, Green building Council. Італія, Stefano Boeri architetti, Thought Group, Integral Infrastructure and Urban Planning Solutions та у партнерстві зі світовими університетами.

Організатори також зазначають, що кожен охочий може надати свої пропозиції та бачення для будь-якого з комітетів на електронну скриньку Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. з темою листа «Стратегія Ірпінь 2023».