13 березня 2023 року за ініціативи в.о ректора Державного податкового університету Дмитра Серебрянського відбувся візит представників польського Університету економіки в Бидгощi на чолі з ректором Мареком Хамотом.

Зустріч відбулася у рамках співпраці Державного податкового університету та Університету економіки в Бидгощi. Серед поважних гостей – директор Інституту європейського WSG Світлана Кашуба та декан до справ регіональної співпраці Роберт Брудніцкі.

З іноземними колегами зустрілися в.о. ректора ДПУ Дмитро Серебрянський та проректор з науково-педагогічної роботи та соціального розвитку Дмитро Венцковський.

Гостям було проведено ознайомчу екскурсію територією Університету, під час якої делегація побачила наслідки бойових дій окупантів, оглянула місця руйнацій, пошкоджені навчальні корпуси та адміністративний корпус, що знищений майже повністю.

Дмитро Серебрянський розповів іноземним колегам про бойові дії в регіоні, зазначивши, що університет перебував під окупацією рівно рік тому. Також він повідомив про завдані внаслідок ворожих обстрілів збитки і розповів, як наразі триває відновлення університету та як колектив дистанційно працює під час війни. 

Ректор польського вишу був вражений масштабом та наслідками воєнних злочинів росіян, завданих інфраструктурі університету. Зокрема, він зауважив, що місце освітньої діяльності не може мати такий вигляд – навчальний заклад не повинен бути фронтом.

Крім цього, ректор Університету економіки в Бидгощi поспілкувався з волонтерками ГО «Берегиня з Ірпеня», які в Університеті плетуть маскувальні сітки та виготовляють окопні свічки для наших військових на передову. На знак подяки братньому польському народові волонтерки презентували Мареку Хамоту невеличкі сувеніри.

В.о. ректора ДПУ подякував польським колегам за підтримку, яка є неоціненною в наш час. Він наголосив, що Податковий університет живе, працює, навчає. Нині колектив університету прикладає максимум зусиль для відбудови, а з такими добрими друзями швидке відновлення гарантоване.

Зазначимо, що у рамках зустрічі також відбулася офіційна церемонія відкриття Медіацентру на базі Факультету соціально-гуманітарних технологій та менеджменту ДПУ.