З метою якнайшвидшої відбудови і відновлення Університету адміністрація, викладачі, співробітники вишу шукають всі можливі шляхи відбудови навчального закладу.

Відтак відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Державним податковим університетом і Громадською спілкою «Український фонд енергоефективності та енергозбереження».

Сторони представляли: Дмитро Серебрянський - в.о.ректора ДПУ та Єгор Стефанович - голова правління ГС «УФЕЕ».

Метою Меморандуму є консолідація зусиль команди ДПУ та ГС «УФЕЕ» задля відбудови, оновлення і подальшого розвитку пошкоджених та/або зруйнованих об’єктів інфраструктури України в результаті збройної агресії рф. Зокрема, мова йде про відбудову та оновлення інфраструктурних об'єктів Податкового університету. 

Щодо напрямів співпраці сторін, Меморандум передбачає наступне:

  • ДПУ долучається до ініціативи ГС «УФЕЕ» «Ліга оновлення України «ОНОВА»;
  • ГС «УФЕЕ» розміщує інформацію про пошкоджені чи зруйновані інфраструктурні об'єкти на онлайн-платформі ONOVA GIS HUB та долучається до пошуку вітчизняних та міжнародних донорів, інвесторів і меценатів для відбудови ДПУ;
  • сторони докладають спільних зусиль з метою забезпечення якнайшвидшого відновлення або заміни дахів і вікон;
  • сторони забезпечують дотримання принципів енергоефективності та енергозбереження при відбудові інфраструктури, зокрема, шляхом термомодернізації (енергоаудит, вибір типів термомодернізації, формування ТЕП, ТЕО тощо);
  • сторони домовились докласти спільних зусиль щодо забезпечення фінансування та розвитку реабілітаційного центру, медичного корпусу, стадіону, басейну та гуртожитків ДПУ. 

Сторони-підписанти зазначили, що спільна робота буде спрямована не лише на розвиток взаємовигідного співробітництва, а й залучення широкого кола учасників задля якнайшвидшого досягнення мети.