Шановні викладачі, аспіранти, студенти!

Пропонуємо зареєструватися на онлайн лекцію доцента кафедри фізики та інженерної фізики в Університеті Тулейн Matthew Escarra «Solar Energy: Photovoltaics and Related Material».

Дата та час: 31 травня о 19:00.

Короткий опис до лекції:

Сонце забезпечує Землю майже в 6000 разів більше енергії, ніж потрібно всьому людству. Проте безпосередній збір урожаю у великих масштабах є постійною проблемою. На лекції поговорить про таку багатообіцяючу можливість, а потім зосередиться на прямому перетворенні сонячного світла в електрику за допомогою фотоелектричних пристроїв. Він розгляне фундаментальні принципи фізики твердого тіла та оптичної фізики, а також ключові теми матеріалознавства та інженерії з акцентом на стандартні й нові матеріали та їх пов'язані програми.

Лінк на реєстрацію.

Matthew Escarra – доцент кафедри фізики та інженерної фізики, декан факультету мікро/нанотехнологій в Тулейнському університеті. Отримав ступінь PhD з електричної інженерії в Прінстонському університеті в 2011, де він досягнув значних успіхів у роботі квантових каскадних лазерів і метаматеріалів середнього інфрачервоного діапазону.

Продовжив навчання в докторантурі у Каліфорнійському технологічному інституті, де розробив нові підходи до високоефективного перетворення сонячної енергії з використанням фотонних структур з розщепленням спектру.

Окрім викладацької та наукової діяльності, працював з кількома малими та великими компаніями над комерціалізацією нових технологій, включаючи Daylight Solutions, Otherlab, Dow Chemical та Boeing-Spectrolab.

Він є лауреатом премії CAREER Національного наукового фонду і старшим членом  Інституту інженерів з електротехніки та електроніки (IEEE) та Optica. У Тулейні його дослідницька група розробила сонячну когенераційну систему з розділенням спектру, яка перетворює сонячне світло на пар та електроенергію з ефективністю 85%. Його команда досягла значних успіхів у створенні метаповерхонь з низькими втратами та фазовими переходами, а також в оптоелектроніці великих площ з двовимірних напівпровідників.

Телеграм канал та FB сторінка Ukraine Global Faculty. Приєднуйтесь!