13 вересня в ДПУ відбулася гостьова лекція  Олександра Левченка, Надзвичайного і Повноважного Посла України в Республіці Хорватія (2010- 2017 рр.), Надзвичайного і Повноважного Посла України в Боснії та Герцеговині (2011-2017 рр.), радника Міністра у справах ветеранів України, почесного професора Державного податкового університету, на тему«міжнародно-правові, інформаційні та історичні аспекти протидії України російській агресії».

Зацікавлене обговорення історичних передумов, поточної ситуації в Україні, геополітичних тенденцій і трендів, перспектив формування колективної системи безпеки відбулося  у 201 день, або за 6 місяців, 17 днів, 9 годин від початку російського вторгнення в Україну. Тема об’єднала біля моніторів і екранів максимальну кількість слухачів, дозволених стандартами ZOOM – здобувачів вищої освіти усіх спеціальностей, організованих кафедрою мовної підготовки та соціальних комунікацій, модератор – Наталія Зикун, д.н. соц. ком., проф.

Лектор, крім іншого, визнав важливу роль інформаційного фронту: «Хороша стаття у хорошому виданні прирівнюється до одиниці підбитої техніки». Серед його завдань окреслив такі, як: домінування в українському інформаційному просторі, розуміння того, що відбувається в Україні, і її підтримку – у світовому інформаційному просторі; вплив з України на ворожий інформаційний простір. Цікаві аналітичні викладки доповнювалися відповідями на запитання слухачів: студентів-журналістів, юристів-міжнародників, економістів.

Аудиторію цікавило, що стало б абсолютною перемогою нашої дипломатії в довгостроковій перспективі; чи можливе в майбутньому подолання шовіністичних настроїв щодо України з боку агресора чи доведеться навчитися жити по сусідству із вічним ворогом; чи можливі нині реальні гарантії колективної безпеки і багато іншого, що засвідчило актуальність теми і небайдужість аудиторії.

Державний податковий університет тримає стрій, працює на результат, на перемогу України!

photo 2022 09 13 16 41 25

photo 2022 09 13 16 41 30