Друзі!

Сьогодні, 2 лютого 2023 року, ми розпочинаємо новий цикл матеріалів про студентів ДПУ, про їх враження від навчання, настрої і мрії. Він називається: «Я прийшов до ДПУ через те, що…»

Розпочинає цей цикл матеріалів Артур Рошак - студент IV курсу спеціальності «Менеджмент готельно-ресторанного бізнесу», що на факультеті соціально - гуманітарних технологій та менеджменту.

Артур розповідає: Ми переїхали до Ірпеня з Вінницької області усією родиною чотири роки тому. Місто Ірпінь - це як кохання з першого погляду, воно сподобалося  усім! А мені особливо сподобався університет. Він вразив  своєю архітектурою і тим, наскільки гармонійно шумне місто виросло навколо затишного ДПУ. Він зайняв найвище місце серед кількох вишів, у яких я побував перед вступом. Прохідний бал у мене був високим, це і дозволило спокійно прийти до приймальної комісії.

Стати успішним менеджером - моя давня мрія, та і батьки хотіли, щоб я став управлінцем, порядним управлінцем.

Друге, що мене приваблювало в Державному податковому університеті – це його випускники. Я дізнався, що тут навчалися і отримали дипломи про вищу освіту досить багато відомих людей - бізнесменів, економістів та політичних діячів, серед яких і нинішній Міністр фінансів України Сергій Марченко та відомий бізнесмен Володимир Карплюк.

По-третє. Тут я потрапив на навчання на бюджет. Можливість навчатися безкоштовно -  це ж здорово! Трохи згодом з’явився шанс скористатися ще однією непоганою можливістю: влаштувався тут, в ДПУ, на роботу. Працюю і навчаюсь, спілкуюсь з видатними людьми, пізнаю особливості сучасного вітчизняного і закордонного бізнесу. Вважаю, що мені справді пощастило. У мене, як і кожного студента, є улюблені дисципліни. Як найцікавішу для себе виділив би економічну теорію. Але була ще «PR-технології в готельно-ресторанному бізнесі», яка подобалась всім студентам. Навчатися цікаво, але вже й хочеться на практику: як воно - бути менеджером в готелі?

І знаєте, я пишаюся тим, що навчаюся саме в цьому університеті. Він –невід'ємна частина, окраса та гордість міста Ірпінь, яке я вважаю одним із символів боротьби за волю. Був впевнений у тому, що місто не зламати, незламний і університет, всюди відчувається  нескореність нашого народу, що і навіяло на декілька строчок вірша. Як багато людей повернулися додому, сподіваюсь і на повернення університету до звичного життя - зі студентами в навчальних аудиторіях і лабораторіях, адже для багатьох це місце стало тим, де мешкає його душа.

Тут спалені руїни, тут мрії  зруйновані,

Тут розірвані сім’ї спотворені,

Відірвані життя, тут сни чиїсь поховані

І тут розвалене місто…- нескорене…!

Ці стіни виглядають так незвично:

 Кожен камінь наче пережив страшне,

Таке, що по місту розлетілось хаотично,

Щось незабутнє і жорстоке, неземне…

Як раніше тут не буде вже ніколи: неможливо

І навіть якщо дороги тепер їздять неспіша,

Знаєш, як по життю нам іноді важливо

Вертатися туди, де мешкає душа…?