У День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС у Музеї історії університету розгорнуто тематичну виставку «ЦЕ ПОТРІБНО ЖИВИМ…» з метою вшанування героїчних та самовідданих людей, які ціною власного життя і здоров’я локалізувати аварію та врятували країну і світ від радіаційного забруднення.

Серед викладачів, співробітників, ветеранів та їх родин багато тих, хто протистояв смертельному Чорнобилю. У музеї зібрано історичні факти та фото про Анатолія ЦИМБАЛЮКА, Петра ЦИМБАЛА, Катерину РУДЬ, Валентина Попругу, Якова ШЕВЧЕНКА, Василя БЕРШАДСЬКОГО, Тетяну ТІХОМІРОВУ, Володимира ОДИНЦЯ, Івана МУДРАКА, Миколу ПАВЛЕНКА, Валерія БОДАШЕВСЬКОГО, Валерія ХРОМЧЕНКА, Олександра МІЛЕВСЬКОГО, Миколу КАСЬЯНЕНКА.

Завмирає серце, коли слухаєш спогади учасників тих страшних подій, спілкуєшся з переселенцями із зони відчуження.

Музейна експозиція нагадує про важливість особливих заходів безпеки при  використанні атомної енергетики, особливо зараз, коли Україна чинить спротив російському вторгненню, а окупанти погрожують усьому світові новою ядерною катастрофою.

Глибока шана та щира подяка усім ліквідаторам, хто зробив вагомий внесок у справу подолання наслідків Чорнобильської катастрофи. Вічна пам’ять тим, хто віддав життя, зупиняючи ядерний смерч і відвів біду. Хай залишиться у минулому й ніколи не повториться жах чорнобильської катастрофи.