Загальна площа замінованих територій в Україні внаслідок російської агресії становить приблизно 170—180 тисяч кв. км. Це як половина площі Німеччини, третина площі Франції, вісім Ізраїлів, майже шість Бельгій або ж чотири Естонії. На цій території — сотні тисяч протипіхотних та протитанкових мін, авіаційних бомб, мінометних снарядів та боєприпасів, які не розірвалися і становлять загрозу життю людей.

З метою попередження ризиків від вибухонебезпечних предметів та підвищення обізнаності здобувачів вищої освіти щодо цих ризиків, представники данської гуманітарної організації Dan Church Aid (DCA actalliance) провели тренінг для студентів-першокурсників Державного податкового університету.

Захід відвідали 104 учасники. Присутні дізналися про типи вибухових пристроїв, основні принципи поводження у разі виявлення подібних предметів, а також про шкоду від різних видів вибухонебезпечних залишків бойових дій.

Отже, задля власної безпеки варто запам'ятати основні правила поводження з вибухонебезпечними або незнайомими вам предметами:

  • зупиніться;
  • не панікуйте: заспокойтесь, це може врятувати вам життя;
  • не рухаючись, перевірте навколо себе наявність інших предметів;
  • поверніться назад тим самим шляхом;
  • повідомте ДСНС — 101.

Будьмо уважні та бережімо себе!

Довідкова інформація:

Dan Church Aid (DCA actalliance) — це данська гуманітарна, неурядова та неприбуткова організація, яка підтримує українські місцеві організації та реагування громади на гуманітарні потреби після повномасштабного вторгнення рф на територію України, забезпечує безпеку українців шляхом розмінування та навчання ризикам щодо вибухонебезпечних боєприпасів.