12 травня відбувся другий (фінальний) день Національного форуму органів студентського самоврядування.

Протягом дня здобувачі та лідери студентського самоврядування активно працювали на тематичних майданчиках, де були представлені наступні теми для обговорення:

  • «Сучасний стан правового регулювання студентського самоврядування в Україні»;
  • «Імплементація іноземного досвіду студентського самоврядування у вітчизняну практику»;
  • «Проблеми фінансування органів студентського самоврядування»;
  • «Роль студентського самоврядування у забезпеченні якості освіти в умовах воєнного стану»;
  • «Взаємодія студентського самоврядування з адміністрацією ЗВО та органами влади»;
  • «Ризики та перспективи студентського самоврядування в умовах онлайн-формату навчання».

Спеціальним гостем другого дня Форуму став освітній омбудсмен України Сергій Горбачов. Він подискутував із присутніми на тему ролі студентського самоврядування у забезпеченні якості освіти в умовах війни та нагадав присутнім важливу істину: «Моє право забезпечене тим, як інші виконують свої обов’язки, і навпаки — права іншої людини залежить від того, як я виконую свій обов’язок. Ця доволі проста думка, яку потрібно весь час артикулювати, весь час нагадувати, що права й обов’язки — нерозривні».

Наприкінці заходу в онлайн-режимі виступила представниця Європейського Союзу студентів, яка поділилася з учасниками досвідом роботи Союзу та проєктами, які реалізуються у рамках надання освітніх можливостей та програм підтримки для українських студентів.

Фінальною крапкою Національного форуму стало підбиття підсумків, плани щодо подальшої співпраці студентської молоді та спільне виконання «Червоної рути» під акомпанемент гітари.

Нагадаємо: 11 травня на базі Державного податкового університету розпочав роботу Національний форум органів студентського самоврядування. Захід, організований лідерами студентського парламенту ДПУ у співпраці з Громадською організацією «Українська асоціація студентів» (ГО «УАС»), об’єднав представників органів студентського самоврядування з понад п'ятдесяти закладів вищої освіти, поважних гостей із вищих органів державної влади та адміністрації навчального закладу для обміну думками й досвідом щодо актуальних питань розвитку студентського самоврядування.