Дискусія мала назву «Про економіку — відповідально: регіональна дискусія медійників, економістів та викладачів журналістських». Його організаторами стали ГО «Комісія з журналістської етики» разом із факультетом соціально-гуманітарних технологій Державного податкового університету. В дискусіях взяли участь: адміністрація, викладачі й студенти факультету Голова Комісії з журналістської етики Андрій Куликов, головним доповідачем був Андрій Яніцький, директор із розвитку онлайн-медіа espreso.tv, фінансовий оглядач. Також до роботи заходу долучилися Тетяна Лєбедєва, медіаменеджерка, почесний голова Національної асоціації медіа. В оллайн-режимі виступали: Артем Вдовиченко, головний економіст департаменту монетарної політики та економічного аналізу НБУ, канд. еконмічних наук, доцент, випускник Державного податкового університету, Ярослав Вінокуров, журналіст "Економічної правди", випускник Державного податкового університету.

У своїй доповіді в. о. ректора Державного податкового університету Дмитро Серебрянський, аналізуючи тему «Економіка у медіафокусі: час змін» зазначив наступне: «Дуже знаково, що в нашому університеті ведеться підготовка журналістів з економіки, яка сьогодні об’єднує всі фронти. І в першу чергу, економічний — основу життєдіяльності країни. Перед нами стоїть завдання формувати в медійному полі позитивні історії економіки, а також проблемні запити в контексті викликів часу. Тому наші дискусії — це крок до вироблення певної стратегії, яку застосовуватимуть наші студенти, коли обиратимуть теми для економічних статей. Сподіваюся наша співпраця з провідними журналістами країни, які спеціалізуються на економічній тематиці, буде своєрідним імпульсом для для наших студентів і формуватиме певні акценти, зважаючи на податково-фінансовий профіль університету».

Модератор дискусії, Голова Комісії з журналістської етики Андрій Куликов, перед початком дискусій наголосив наступне: «Чому зустріч відбувається саме в цьому університеті? Тому що в Державному податковому університеті готують журналістів за бакалаврською програмою. А з 2021 року здійснюється підготовка магістрів за освітньою програмою «Економічна журналістика» за денною і заочною формою навчання. Знаково, що випускники ДПУ працюють у ЗМІ, пресслужбах державних органів. Поширеною є практика, коли студенти інших спеціальностей (економічних, правових) паралельно здобувають в ДПУ і журналістський фах. Тому ми дуже вдячні за запрошення та участь у заході сьогодні».

Доповнив колегу директор з розвитку онлайн-медіа «Еспресо.tv», відомий фінансовий оглядач Андрій Яніцький перед початком дискусій наголосивши на наступному: «Сьогодні ми обговоримо багато питань, що стосуються забезпечення життєдіяльності нашої країни, спробуємо означити критерії формування економічного патріотизму в медійних засобах. І взагалі розглянемо питання економічного патріотизму, як такого, й чи існує він в засобах ЗМІ, й чому його важливо формувати». 

Під час дискусії,що проходила в офлайн і онлайн-форматах обговорено також питання: Чи достатньо в українських медіа якісної та зрозумілої інформації про економічні та фінансові процеси в Україні та світі? Наскільки важливі вузькопрофільні медіа спеціалісти?
Чи важливо дотримуватися при створенні контенту етичних стандартів і що може статися, якщо ними нехтувати?

У відповідях на ці запитання взяли участь не тільки учасники дискусій в стінах університету, а за його межами, в онлайн-режимі, через що викликали широке зацікавлення не тільки в журналістському сердовищі, а й серед економістів та фахівців інших галузей.