8 грудня 2023 року, з нагоди 102-ї річниці заснування закладу освіти та 2-ї річниці з дати створення Державного податкового університету, у стінах вищого навчального закладу проведено XIV Міжнародну науково-практичну конференцію з актуальних питань трансформації фіскальної політики в умовах євроінтеграційних процесів, основна мета якої — забезпечення належної комунікації між фахівцями-практиками та науковцями у сфері публічних фінансів, податкової і митної справи, а також консолідованого визначення пріоритетних напрямів соціально-економічного розвитку українського суспільства в умовах євроінтеграції під час воєнного стану. Серед міжнародних партнерів заходу — Academy of Economics and Pedagogy (Czech Republic), Scientific Center of Innovative Research (Estonia), Batumi Shota Rustaveli State University (Georgia), Institute for International Taxation e.V. (Germany), WSHIU Academy of Applied Sciences (Poland), Mykolas Romeris University (Lithuania), Moldova State University (Moldova), University of Zielona Gora (Poland), WSG University (Poland).

Конференція відбулась у комбінованому режимі — на базі Конференц-комплексу Університету та дистанційно на платформі Zoom. Модератором виступив заступник голови Наукової ради Міністерства фінансів України, академік Академії економічних наук України, заслужений діяч науки і техніки України, професор кафедри фінансів Київського національного університету імені Тараса Шевченка, д-р екон. наук, професор Захарій Варналій.

Організаційний комітет отримав понад 180 заявок з тезами наукових доповідей учасників з вітчизняних та закордонних закладів вищої освіти (Німеччина, Польща, Естонія, Молдова, Грузія та інших), наукових і державних установ, міжнародних інституцій.

Розпочали захід з урочистого виконання Державного Гімну України та вшанування пам'яті загиблих Героїв, які поклали своє життя у боротьбі за Незалежність України та її народу. Також Захарій Степанович подякував Збройним силам України за можливість працювати, проводити науково-комунікативні заходи та надійно тримати освітньо-науковий фронт задля нашої Перемоги.

З вітальним словом звернувся в. о. ректора Державного податкового університету, канд. екон. наук, доцент, с.н.с. Дмитро Серебрянський, який відзначив важливість тематики наукового заходу та подякував усім присутнім за участь у конференції.

«Не дивлячись на те, що Державний податковий університет зазнав найбільших руйнувань серед вищих навчальних закладів у Київській області, ми прагнемо відродити наші довоєнні традиції, зокрема, відновити наукову дискусію, долучатися до розробки нових ідей та рішень у формуванні й реалізації фіскальної політики, впроваджувати передовий досвід, технології та іновації європейських країн у сфері публічних фінансів й готувати високоякісних фахівців з урахуванням стратегічного руху України у напрямку європейської інтеграції», — зазначив Дмитро Миколайович та побажав учасникам плідних дискусій і спокійного дня.

Також учасників привітали:

  • в. о. директора Департаменту міжнародних фінансових проєктів Міністерства фінансів України Олена Михайлова;
  • в. о. Голови Державної податкової служби України Тетяна Кірієнко;
  • заступник Голови Державної митної служби України Владислав Суворов;
  • завідувач кафедри фінансів та банківської справи Батумського державного університету імені Шота Руставелі, д-р екон. наук, професор Георгій Абусалідзе (Грузія);
  • проректор з міжнародних процесів Університету Вищої Школи Економіки, доктор соціальних наук, професор Університету ВШЕ Маржена Собчак-Михаловська (Польща);
  •  доцент Інституту політології та державного управління, кафедри сучасної історії та політичної думки Університету Зеленої Гури, доктор соціальних наук у галузі політичних наук Анна Ратке-Маєвська (Польща).