Національний прапор України замайорів і на цьому віддаленому континенті. Світ знову побачив, що Україна незламна, а танцювальний колектив з Ірпеня продовжив творити світову історію танцю, котрий не знає кордонів і підкорює серця щирістю й пластикою рухів. 

Нещодавно команда формейшн "Адажіо" не просто підкорила глядачів своєю майстерністю, а потрапила в фінал і увійшла в шість найкращих команд на чемпіонаті світу серед формейшн.

Формейшн — це одна з найскладніших категорій змагань зі спортивних бальних танців, в якій вісім танцювальних дуетів одночасно і синхронно виконують танцювальні композиції, які складаються з п’яти танців латиноамериканської програми з використанням трюкових елементів підвищеної складності.

Віталій Салямон й Катерина Салямон-Міхєєва висловили подяку за підтримку адміністрації ДПУ. А ще всім організаціям, які допомогли гідно представити Україну на міжнародній арені: Міністерству молоді та спорту України (Міністерство молоді та спорту України), Департаменту фізичної культури та неолемпійстких видів спорту, Всеукраїнській федерації танцювального спорту (Всеукраїнська федерація танцювального спорту), Президенту ВФТС Андрію Поливці ( Andriy Polyvka ), German Olympic Association, Andreas Breidenbend, Kalle Michel. Окрема подяка американським друзям Zina Spector, Nicole Popov-Spector та нашій найкращій німецькій подрузі Karolina Graul ( Karo Graul ). Також ЗСУ за можливість жити і працювати у своїй країні.

Довідково:

Свою історію колектив «Адажіо» почав із 2009 року. «Наш шлях – це шлях спроб і помилок, бо нас ніхто не вів і не допомагав, усе відбувалося на інтуїтивному рівні і виросло у те, що наразі дало гідні результати. А ще вважаємо, що робимо дуже велику профорієнтаційну справу. Адже 80% наших танцівників приходять вчитися до Ірпінського коледжу економіки та права, а потім і в Податковий університет. І навіть якщо танці закінчуються, випускники залишаються друзями, обов’язково приїжджають щороку на звітний концерт. Вони всі уже успішні люди, хтось у політиці, хтось у бізнесі, але збираються разом, завжди підтримують малюків, які роблять перші кроки. «Адажіо» – це команда, це сім’я, це середовище, де діти ростуть і розвиваються, тому наше завдання – не лише виростити гідних спортсменів, а й виховати чудових людей», - так розповідають про справу свого життя Віталій Салямон та Катерина Салямон-Міхєєва. А ще мріють, щоб був спортивний центр в Ірпені, програма чи стипендія для тих, хто досягає висот, не тільки в навчанні, а й у спорті.

Цілісність натури, спрямованість на перемогу, працелюбність у спорті дозволили Катерині Салямон-Міхєєвій здобути три освіти, науковий ступінь кандидата економічних наук, звання доцента кафедри аудиту та економічного аналізу ДПУ, створити чудову творчу родину з Віталієм Салямоном – старшим викладачем кафедри соціальної філософії та управління факультету соціально-гуманітарних технологій та менеджменту.

Пані Катерина стала однією з героїнь нового проєкту про українських жінок -документального фільму режисерки Анастасії Мікової, яка разом із французько-бельгійською командою знімала в Ірпені в Державному податковому університеті. Там Катерина та Віталій разом з вихованцями танцювали на тлі руйнацій університету, чуттєво розповідаючи світові глибинні історії українських жінок, які поряд з чоловіками є такою ж частиною війни, й підтримують культурний фронт, що є єдиним цілим великої України.